Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: m30b30 b³±d eml po zmianie biegu i pedale w pod³odze

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Nowiq
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka

m30b30 b³±d eml po zmianie biegu i pedale w pod³odze

Mia³ kto¶ tak± przypad³o¶æ, ¿e jak przyspiesza siê z peda³em w pod³odze, a potem zmiana biegu i znowu gaz w pod³ogê to zapala siê eml i traci moc? Pod³±cza³em kompa i takie co¶ mi pokaza³: "Z³e ustawienie zatrzymania peda³u". O eml ciê¿ko co¶ mi znale¼æ, a co¶ podobnego do mojej przypad³o¶ci to albo nie umiem google siê pos³ugiwaæ albo nic nie ma. Dodam, ¿e zastanawia mnie po co w manualu mam guziora pod gazem. Wed³ug vinu to manual.

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Masz pod gazem czujnik maksymalnego jego wci¶niêcia. Ten peda³ potencjometryczny nie jest taki prosty jak siê wydaje. Ale co oznacza ten b³±d to nie wiem. Musisz po prostu nie je¼dziæ z peda³em w pod³odze i ju¿.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Fajnie czasem mocniej fotel poczuæ W necie znalaz³em orygina³ za 4700z³ Wiêc zostaje nauka obs³ugi gazu. Od pocz±tku zaczyna³em baæ siê eml :p

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Hej, damy radê. Pomy¶la³em, ¿e Ci pomogê :)

Napisz mi dok³adnie jaki by³ b³±d po angielsku lub niemiecku oraz datê produkcji auta. To powinna byæ prosta rzecz. To, ¿e EML Ci wchodzi w tryb awaryjny jest tylko reakcj±, a nie usterk±, na razie tym siê nie przejmuj.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Fajowo :D Bêdziemy walczyæ :p A wiêc tak. Mam urz±dzonko diagnostyczne Viaken i po pod³±czeniu z eml wyskakuj± dwa b³êdy bez polskich znaków jakby. 232: " e ustawione zatrzymanie peda ." i kod 0000 nie opisany. Mam te¿ cdif/2. W nim jest tylko mo¿liwo¶æ komunikacji z silnikiem. "czujnik prêdko¶ci pojazdu, czêsto¶æ wystêpowania 78%". Prêdko¶ciomierz dobrze pokazuje i nie ¶wiruje. Przewa¿nie spokojnie je¿d¿e i nie przeszkadza³o by mi to, ale czasem fajnie kwiat m³odzie¿y w hondzie albo vw uspokoiæ :p Data produkcji to sierpieñ 1990.

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Hej, tak analizowa³em schematy i nic nie wywnioskowa³em. Mo¿esz podmieniæ peda³ gazu, mo¿e gdzie¶ siê robi zwarcie na czujnikach, a s± trzy. Jest maksymalnego wci¶niêcia, jak i równie¿ minimalnego i czê¶ciowego, poza tym oczywi¶cie potencjometr. Mo¿e w jednym momencie za³±czaj± siê dwa ró¿ne, które nie powinny i dlatego EML wchodzi w tryb awaryjny.

Mo¿esz jeszcze podpi±æ siê pod DISa, bêdziemy dok³adnie wiedzieli co jest.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Zapomnia³em o mo¿e wa¿nej kwesti. Czasem te¿ przy hamowaniu silnikiem za³±cza siê awaryjny. Nie wiem jak to ustrojstwo wygl±da, ale dobiore siê tam do niego. Mo¿e to jaka¶ ¶mieszna sprawa. Wierzê w to ;)!!

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Nowiq Zobacz posta
    Zapomnia³em o mo¿e wa¿nej kwesti. Czasem te¿ przy hamowaniu silnikiem za³±cza siê awaryjny. Nie wiem jak to ustrojstwo wygl±da, ale dobiore siê tam do niego. Mo¿e to jaka¶ ¶mieszna sprawa. Wierzê w to ;)!!
    Hej to te¿ mo¿e byæ zwi±zane z uszkodzonym peda³em gazu. Mo¿e byæ te¿ trefny komputer EML. Podmieñ peda³ i daj znaæ, ale zalecam równie¿ podjechaæ na DISa, bêdziemy mieli dok³adne b³êdy.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Zrobi³em reset kompa i narazie dwa dni jest dobrze.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Podjed¼ do go¶cia ale to takiego kto naprawde zna siê na rzeczy, Ja te¿ w swojej by³ej mia³em pogmatwane kole¶ zdezaktywowa³ mi na sterowniku ASC ale ABS dzia³a³, by³o ASC nich activ. i przyspiesza³o dobrze, Wyjmij na chwile sterownik ABS/ASC znajdziesz go w skrzynce pod mask± po stronie pasa¿era.spory z br±zow± naklejk± jest obok sterownika motronic. I na wyjêtym zobacz czy mo¿esz je¼dziæ z pe³nym gazem.
    Ale nie rozpêdzaj sie zbytnio bo absu nie bedzie a 7 ciezko zatrzymac.

Podobne w±tki

1. [pozostale] 7er ga¶nie przy zmianie biegu w automacie .
    Przez Bartez w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 25-05-2013, 06:32
  2. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 26-06-2012, 08:46
  3. Problem z wy¶wietlaniem ASC przy m30b30 z EML
    Przez jabollo w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 18-01-2012, 17:05
  4. Luz na pedale sprzêg³a ?
    Przez DoDominik w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 6