Czym sie rozni fotochrom zolty od bialego procz koloru i ceny na allegro? zolty 400, bialy 170 :?
Czym sie rozni fotochrom zolty od bialego procz koloru i ceny na allegro? zolty 400, bialy 170 :?
Zgadza się fotochrom umiera, czyli zmienia kolor coraz bardziej na brązowy. Na Allegro heh ci ludzie sami niewiedza co sprzedają. Mówią że kolory do wyboru:), a tak naprawde fotochrom jest biały, a jak się kończy to zmienia kolor na zółty-aż do brazowego.
Informacje dostałem z Autofus_BMW. I z własnego doświadczenia.
Dzieki za odpowiedz :)
A mi chcieli ostatnio buchnąć szkiełko. I zaczyna mi teraz "uciekać" zawartość lustra :(
Czyli trzeba szukać białych
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Jeżeli mówicie o wkładach lusterek, to fotochrom może byc złoty (żółty), biały i niebieski.
Ja w swojej 735i (1998r) mam złote. Ostatnio padł mi fotochrom w lewym lusterku i zaczął „wylewac” się olej. Od góry szkło lusterka robiło się białe (jak zwykłe lusterko), a dół był brązowo - fioletowy.
Kupiłem na allegro dwa złote wkłady za 400 zł.
Niedawno nabyłem 730d (2001r) – ta ma wkłady białe.
Przy wymianie szczególnie prawego wkładu lusterka polecam zwrócic uwagę, czy kupowany wkład jest prosty, czy wypukły (wkłady bez „paska asferycznego”). Lepiej założyc wkład wypukły – oddala perspektywę.
Witam ,w swojej mam wkłady fotochromowe i sa ciemno złote i wszystko działa
Oj 7ka.... jak zwykle sie czepiasz :hihi:Zamieszczone przez 7ka
Czyli zapewne te zolte kosztuja dwa razy tyle co biale na alllegro bo sa rzadziej spotykane.... ehhh....
:) Chciecie mieć zółte to kupcie sobie biale o wiele tańsze bo niby bez "bajera" jak to na allegro mówia chopaki. Tylko najlepiej jakieś z poczatku liftu(są już stare) i zrobia się żólte same ot tak ze starości, i bedziecie mieć z "bajerem". Zanim ktoś sie wypowie o kolorkach może lepiej niech zadzwoni do ASO i tam mu powiedzą.
Ja u siebie juz też mam zółte a jeszcze rok temu były biale, Jak ktoś che odemnie w zamian za białe to smialo:D
A niebieskie wkłady też się same ściemniają? Bo już zgłupiałem... U mnie prawy fotochrom jest ciemno żółty i nie rozjaśnia się wcale, a lewy jest rozbity brzegiem i jest jasnobrązowy, ale on zmienia barwę zależnie od oświetlenia. Dodam że prawe lusterko podgrzewa się ale nie składa elektrycznie...