czujnik położenia wałka wymieniłem na nowy, problem jest ten sam, po nagrzaniu nie odpala ;/;/;/
czujnik położenia wałka wymieniłem na nowy, problem jest ten sam, po nagrzaniu nie odpala ;/;/;/
No to problem jest większy niż się wydawało.
Proponuję wożenie ze sobą komputera, podpinanie za każdym razem i analizowanie odczytów.
Trzeba by ustalić co konkretnie się dzieje w czasie takiego odpalania.
- jaką dawkę komputer chce podać na wtryski
- jakie ciśnienie pokazuje czujnik ciśnienia paliwa
- jakie obroty pokazuje czujnik położenia wału
- jaką pozycję pokazuje czujnik położenia wałka
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
PROBLEM nadal jest, żadnych błędów niema. Wtryski po regeneracji, pompa po regeneracji, pompa w baku nowa,czujnik poł. walka nowy - auto ciepłe nie odpala... juz nie mam siły do tego auta;/;/;/;/
Sprawdź zawór upustowy na listwie. Może się zacina.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
U mnie też sprawdzony czujnik i nadal nie pali... z tego co powiedział mi mój nowy mechanik tylko od BMW powody są 2..
- na kompie wyszlo ze 3 wtryki przelewaja (5pkt odchył od normy ) i nie ma odpowiednieniego cisnienia przy starcie na goracym
lub tez 2 powod
- brak cisnienia na garach przy goracym
wszytsko inne juz wymienilem i sprawdzilem , pozostalo tylko to
bede wiedzial w przyszlym tygodniu jak mi pomierzy cisnienie na garach
Zrób normalny test przelewowy wtrysków, np mi na kompie nie pokazywało dokładnie a przy teście wyszło.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
ja sie na tym nie znam... moze to faktycznie korekcja.. za duzo informacji dostalem... od dawna czy nie , jeszcze we wrzesniu w zeszlym roku mialem robione 3 pozostale i te 3 co teraz sa zepsute byly ok..przez caly czas jezdze na niemieckim paliwie wiec mnie to dziwi ze przez kilka miesiecy 3 pozostale tak dostaly po dupie ze maja 5 pkt a we wrzesniu byly ok...
dla zainteresowaych , u mnie wymiana 3 wtryskow na praktycznie prawie nowe i po sprawie, pali na cyk na goracym