Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 18 z 18

W±tek: Kilka s³ów o zlocie M-power klubu Toruñ

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    A ja trochê odwrócê kota ogonem. Nie chcê tutaj bronic organizatorów- bo te¿ nie lubiê takich Zlotów.
    Ale wina le¿y po dwóch stronach.
    Ludzie chc± zlotów /spotów na wysokim poziomie ale najlepiej za 100z³.
    Wiem jak by³o u nas. Te¿ chcieli¶my zrobiæ Zlot w fajnym miejscu z porz±dn± baz± noclegow± itd.
    Ale niestety cena za taki Zlot spotka³a siê ze sprzeciwem i marudzeniem, ¿e w dzisiejszych czasach nie staæ nikogo na taki wydatek.
    Niestety , jak cos ma byæ dobre musi kosztowaæ.
    Organizacja Zlotu, jego zabezpieczenie i wiele innych rzeczy, których "zwyk³y" uczestnik nie widzi kosztuj± i to du¿o.
    Dlatego takie relacjê niech dadz± do my¶lenia ludziom, którzy bêd± marudziæ przy kolejnym Zlocie, ¿e jest "za drogo" ;)
    Nie piszê tego do konkretnych osób tylko chcia³bym na¶wietliæ pewien problem, który pojawia siê od pewnego czasu.
    Pamiêtam 2 Zlot na Kocierzu- by³o drogo ale by³o te¿ kamerlanie, kulturalnie i zajebi¶cie ;D
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    Niestety podobny obraz przedstawiaj± zloty w ró¿nych miejscach w Polsce.
    Na przyk³adzie jednej z imprez o charakterze zlotu ogólnopolskiego mogê po tym sezonie przyznaæ ¿e poziom poszed³ w dó³.

Nazywaj±c rzeczy po imieniu faktycznie zloty zaliczy³y parlamentarny upadek jako¶ci. Pewnie to jest to o czym pisze Evan ale pewnie i du¿o s³abej mentalno¶ci u¿ytkowników takich zlotów.
    Evan by³e¶ równie¿ na ostatnim zlocie BMW 7 w Chotowej czy jako¶ tak :) niby wszystko by³o ok a znalaz³ siê kto¶ kto poza kontrol± zrobi³ rozpierdolkê na ca³ego i to jeszcze w tak nagannym stylu.
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E38 750il 1995 & E34 535i 1990
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Od czego s± sponsorzy ??
    Wiem ciê¿ko o sponsora ale MpowerClub na zlot ma sponsorów
    pozdro

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez KAMILOS Zobacz posta
    Od czego s± sponsorzy ??
    Wiem ciê¿ko o sponsora ale MpowerClub na zlot ma sponsorów
    pozdro
    Rozwiewajac wszelkie watpliwosci filantropia juz dawno umarla wiec bezinteresownie zaden sponsor kasy nie da...
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    A ja trochê odwrócê kota ogonem. Nie chcê tutaj bronic organizatorów- bo te¿ nie lubiê takich Zlotów.
    Ale wina le¿y po dwóch stronach.
    Wiem jak by³o u nas. Te¿ chcieli¶my zrobiæ Zlot w fajnym miejscu z porz±dn± baz± noclegow± itd.
    Ale niestety cena za taki Zlot spotka³a siê ze sprzeciwem i marudzeniem, ¿e w dzisiejszych czasach nie staæ nikogo na taki wydatek.
    Organizacja Zlotu, jego zabezpieczenie i wiele innych rzeczy, których "zwyk³y" uczestnik nie widzi kosztuj± i to du¿o.
    Dlatego takie relacjê niech dadz± do my¶lenia ludziom, którzy bêd± marudziæ przy kolejnym Zlocie, ¿e jest "za drogo" ;)
    Nie piszê tego do konkretnych osób tylko chcia³bym na¶wietliæ pewien problem, który pojawia siê od pewnego czasu.
    Pamiêtam 2 Zlot na Kocierzu- by³o drogo ale by³o te¿ kamerlanie, kulturalnie i zajebi¶cie ;D
    Jedyny sprawdzony, pozytywny przyk³ad jaki przychodzi mi na my¶l to zlot zorganizowany na zasadzie obowi±zkowej op³aty za wstêp-uczestnictwo, w kwocie do 100 pln w której jak widaæ da³o siê w PL zorganizowaæ odpowiedni± oprawê, ochronê i dograæ organizacjê na poziomie (byæ mo¿e za spraw± odpowiedniego nak³adu sponsorów)

plus

opcjonalne zakwaterowanie w hotelu, gdzie op³aty za nocleg zale¿± od standardu pokoi, pakietu wy¿ywienia itp.

Rachunek jest prosty; za uczestnictwo w zlocie p³ac± wszyscy, za zakwaterowanie i co idzie w parze - uczestnictwo w wieczornych wydarzeniach na zlocie, po zamkniêciu jego bram dla "ogl±daj±cych" uczestnicz± ju¿ tylko ci których staæ na pobyt w hotelu, zakwaterowanie i co wa¿ne - ci którzy s± zapisani na li¶cie uczestników z zakwaterowaniem, a z racji wynajmowania pokoi hotelowych spisani z dowodu itp.
    Czarne e32 w benzynie!

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki
    Cytat Zamieszczone przez olejus Zobacz posta

Nazywaj±c rzeczy po imieniu faktycznie zloty zaliczy³y parlamentarny upadek jako¶ci. Pewnie to jest to o czym pisze Evan ale pewnie i du¿o s³abej mentalno¶ci u¿ytkowników takich zlotów.
    Evan by³e¶ równie¿ na ostatnim zlocie BMW 7 w Chotowej czy jako¶ tak :) niby wszystko by³o ok a znalaz³ siê kto¶ kto poza kontrol± zrobi³ rozpierdolkê na ca³ego i to jeszcze w tak nagannym stylu.
    Masz racjê Pawe³, tylko takich rzeczy nie da siê przewidzieæ.
    I prawda jest taka, ¿e wysokie wpisowe czy wysokie op³aty za Zlot te¿ tego nie wyeliminuj± bo akurat zachowanie cz³owieka nie zale¿y od zawarto¶ci jego portfela. Ale imprezy zamkniête - czyli te dro¿sze - troszkê ograniczaj± to ryzyko.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Banned
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    e4444
    Sk±d
    z d
    Nie zgodzê siê z twierdzeniem
    Prawd± jest ¿e jak siê nie ma kasy to ciê¿ko co¶ ogarn±æ. Ale ja jestem przekonany ¿e wina le¿y tutaj po stronie pazerno¶ci osób które czerpi± kase z takiej imprezy.
    Nie jest to robione dla ludzi tylko dla pieniêdzy.
    Je¿eli organizator nie bra³ by jako czysty zysk 80% z wej¶ciówki to by mo¿na by³o obni¿yæ nawet wej¶ciówki i podnie¶æ standard.
    NAwet bez kasy mo¿na fajne zloty robiæ, wystarczy braæ przyk³ad zza granicy.

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Cytat Zamieszczone przez mandrax1 Zobacz posta
    Nie zgodzê siê z twierdzeniem

Prawd± jest ¿e jak siê nie ma kasy to ciê¿ko co¶ ogarn±æ. Ale ja jestem przekonany ¿e wina le¿y tutaj po stronie pazerno¶ci osób które czerpi± kase z takiej imprezy.
    Nie jest to robione dla ludzi tylko dla pieniêdzy.
    Je¿eli organizator nie bra³ by jako czysty zysk 80% z wej¶ciówki to by mo¿na by³o obni¿yæ nawet wej¶ciówki i podnie¶æ standard.
    NAwet bez kasy mo¿na fajne zloty robiæ, wystarczy braæ przyk³ad zza granicy.

Sam sobie zaprzeczasz pisz±c - Prawd± jest ¿e jak siê nie ma kasy to ciê¿ko co¶ ogarn±æ.
    a za chwile piszesz - NAwet bez kasy mo¿na fajne zloty robiæ,

A prawda jest taka, ¿e :

kredyt umar³
    kryzys ¿yje
    kto nie p³aci
    ten nie pije

Mam nadzieje ¿e jak bêdzie organizowany kolejny zlot 7er, bedziesz jednym z organizatorów skoro masz tak du¿e do¶wiadczenie w tej materii i bedziesz bra³ ile chcia³ za wej¶cie organizacje i zobaczysz jaki to fajny zarobek, no i wypas bedzie konkretny za bardzo atrakcyjne ceny, oczywi¶cie wszystko w centralnej PL ¿eby marudzenia nie by³o :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Podobne w±tki

1. Terminologia - S³ownik s³ów i skrótów
    Przez Beni0 w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-02-2013, 11:24
  2. [silnik] Ró¿nica miêdzy PB98 i PB98 Ultimate/95 V-Power/V-Power Racing
    Przez ratovnik w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 24-12-2011, 14:09
  3. Majówka Toruñ 02.05.2009 tylko o zlocie
    Przez Toxic_Candy w dziale Archiwum spotkañ 7er
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 29-05-2009, 18:33

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów