Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 18

W±tek: Kilka s³ów o zlocie M-power klubu Toruñ

Banned
    Do³±czy³
    Jun 2008
    BMW
    e4444
    Sk±d
    z d

Kilka s³ów o zlocie M-power klubu Toruñ

Witajcie, niejednego to nie interesuje, niejeden siê ze mn± nie zgodzi ale chcia³bym Wam przedstawiæ moje refleksje na temat piep.... zotu w toruniu. Dodam i¿impreza ta jest cykliczna, a dzisiaj zbieg³a siê równolegle z 15 urodzinami klubu organizuj±cego.
    Dodam na wstêpie ¿e nie jestem zrzeszony w tym klubie oraz nie jestem jego przeciwnikiem, jestem obiektywny.
    Z roku na rok, jest coraz gorzej. Impreza idzie w z³ym kierunku. Organizacja ¶rednia, ochroniarze i administracja - nieuki i totalnie nieprzeszkoleni nie wiedz± dos³ownie nic.
    Znam go¶cia z ochrony co obstawia³a zlot i powiedzia³ ¿e 70% ludzi to ³apanka tylko pod t± imprezê aby za³ataæ luki w jednostkach.
    Ale pomiñmy to, niech bedzie ¿e ¶rednio.
    Totalna komercja, na wje¼dzie dos³ownie ludzie obs³uguj±cy bramkê patrz± tylko aby wyrwaæ kase za wjazd i wypier. Zero kultury i og³ady. Pomiñmy to.
    Je¶li chodzi o pami±tki i ga¿ety. có¿. Dramat. kolszulki z reala, nawet z metkami z reala, na ka¿dej zaprasowane logo bmw i kaska leci. Zero "gad¿etów" oryginalnych.
    Mo¿e dlatego ¿e nastawiaj± siê na bidaków i wo± i¶æ w liczbe nie jako¶æ.
    Zajmijmy siê atrakcjami. DJ ok, gra³ sobie dzidziu¶ mo¿e kiedy¶ wyp³ynie za remize. Jazda na torze. Co¿. Puszczali fanów marki w swych bolidach, ci jak psy spuszczeni z ³añcucha je¼dzili na "torze" po 3 czy 4 kó³eczka i wek. Nawet nie mogli tak naprawde poczuæ tego, bo tor ma³y, zainteresowanie du¿e a trzeba mase przepu¶ciæ. W±sko i niebezpiecznie (dla widzów)
    Upalanie pominê, od 100 lat nic siê nie zmieni³o. fujjj. ile¿ mo¿na patrzeæ na to samo.
    Ogólnie na placu panowa³ chaos, nik z organizatorów nawet nie pokusi³ siê o wskazywanie ³adu w parkowaniu, wolna amerykana. Jak kto¶ siê zdeka spó¼ni³ to jak cielaczek na trawie musia³ auto postawiæ w¶rów rozpalonych grili i pijanych griluj±cych.
    Auta, hmmm, ciekawe i nie ciekawe. rzecz gustu, a mo¿e portfela.
    Bardzo ¿al mi siê zrobi³o go¶ci honorowych. T³ukli siê do nas z rosji, ukrainy, bia³orusi i co zastali?? Wpu¶cili ich na "bia³y plac" i to wszystko. Bidaki nie mogli siê odnale¼æ.
    £adne wozy, widaæ by³o ¿e serce w³o¿one, szczególnie przypad³a mi e34 M5 bo naprawde z wszystkich co widzia³em by³a najbardziej zadbana.
    Oczywi¶cie ochrona sprawdza³a "dok³adnie" co siê wwozi. Mnóstwo pijanych typów szukaj±cych okazji do zaczepki nie mówi dobrze o organizatorze. Piwo la³o siê wiadrami bo przecie¿ tak musi byæ.
    Du¿o mo¿na by³oby pisaæ o zlocie. Ogólnie ma³o wiary w stosunku do poprzednich imprez.
    Jak przysta³o na takie spotkania jest i du¿o mi³ych aspektów lecz w ¶wietle tych wtop to tylko ma³y margines.
    Co¶ trzeba zmieniæ, ale to problem organizatora.
    Aha i wystep norbiego sam w sobie by³ jaki¶ taki ... hmm niepasuj±cy do imprezy tego typu.
    Jaka¶ taka dzicz zapanowa³a na zlocie, co mnie zdziwi³o ludziom siê to podoba albo to akceptuj± z przyzwyczajenia.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    kasa kasa i jeszcze raz kasa. forum jak widaæ spada na psy

Vip Vip
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Sk±d
    mazury
    Blog
    21
    by³em tam raz z 5 czy 6 lat temu i by³o identycznie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    730D
    Sk±d
    RADOM
    By³em prócz kilku furek lipa chaos totalny. By³em 1,5 godziny. Wiêcej nie by³o poco.
    730

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Niestety podobny obraz przedstawiaj± zloty w ró¿nych miejscach w Polsce.

Na przyk³adzie jednej z imprez o charakterze zlotu ogólnopolskiego mogê po tym sezonie przyznaæ ¿e poziom poszed³ w dó³.

Wi±¿e siê to - jak s±dzê - z brakiem kasy na ka¿dym kroku, dro¿yzn±, a ca³o¶æ rzutuje na poziom organizacji, trudniej o sponsorów, dobr± ochronê, dzier¿awê dobrego miejsca, zapewnienie odpowiednich atrakcji i zró¿nicowanych rozrywek, zw³aszcza gdy nie ma na to wystarczaj±cych ¶rodków.
    Z tymi problemami boryka siê zapewne wiêkszo¶æ klubów w PL.

Najgorsze jest to, ¿e na przyk³adzie z Polskiego podwórka, jest sprawdzone ¿e da siê zorganizowaæ dobr± i warto¶ciow± imprezê, przyk³adaj±c siê do organizacji i k³ad±c nacisk na selekcjê. Znajduj± siê wtedy ludzie chêtnie wyk³adaj±cy pieni±dze na uczestnictwo w takim zlocie, co wiêcej p³ac±cy ze ¶wiadomo¶ci± ¿e otrzymuj± dok³adnie to za co chcieli zap³aciæ, przekraczaj±c bramy zlotu.

Wtedy jednak zmienia siê charakter takiej imprezy i trudno j± porównywaæ ze spêdem na trawiastym klepisku, bo tak naprawdê porównania nie ma.

Pomijaj±c pijanych typów szukaj±cych dymu, czy ludzi nie ogarniaj±cych w³asnych aut,robi±c wszystko byle siê pokazaæ, stanowi±cych zagro¿enie dla uczestników, jedn± z rzeczy która od zawsze dzia³a³a mi na nerwy jest PRZYMUS parkowania na suchej trawie - dla mnie ca³kowity bezsens wje¿d¿anie na ¶ciernisko obni¿onym autem, w którym po zjechaniu z trasy rozgrzane katalizatory le¿± na ziemi us³anej such± s³om±. Proszenie siê o nieszczê¶cie - ewakuacja placu zastawionego - w zale¿no¶ci od zlotu - kilkuset autami, nie ma najmniejszych szans na sprawn± realizacjê. Wykluczaj±c auta których w³a¶ciciele s± w innej czê¶ci obiektu, b±d¼ takie które w wypadku po¿aru nie zostan± usuniête gdy podniesie siê panika, uniemo¿liwiaj±c ewakuacjê innych.

Znam te rzeczy od dawna i z roku na rok napawaj± mnie coraz wiêksz± niechêci± do polskich "spêdów". Sam nie przyk³adam aptekarskiego zaciêcia do detalingu auta, jednak ze z³o¶ci± patrze kiedy wysi³ek i czas po¶wiêcony chocia¿by na samo jego nawoskowanie, w ci±gu kilku minut idzie w niwecz, gdy na ¶ciernisku podnosi siê kurz - co prawie co roku jest nieuniknione.

Nie tyczy siê to zlotu w Toruniu, czy konkretnie ¿adnej z imprez, jednak poziom wszystkich nie napawa optymizmem, w ¶wietle tego go siê dzia³o w tym roku, nie wykluczaj±c nawet zlotu forumowego, coraz bardziej nachodzi mnie ¿eby zrezygnowaæ ze zlotów w PL i wybraæ siê na zloty zagraniczne, z noclegiem, pakietem atrakcji tak¿e dla tych którzy pojawiaj± siê z rodzin±.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Inur
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Sk±d
    Poznañ
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    dla mnie ca³kowity bezsens wje¿d¿anie na ¶ciernisko obni¿onym autem, w którym po zjechaniu z trasy rozgrzane katalizatory le¿± na ziemi us³anej such± s³om±.
    Znajomy tak straci³ auto, wylecia³ z p³yty lotniska na wysuszone pole i siê zakopa³. Warto przestrzec przed tym bo niektórzy nie zdaj± sobie sprawy z tego jakie zagro¿enie stanowi takie pod³o¿e.

Osobi¶cie o takich zlotach s³ysza³em tylko z opowiadañ znajomych i raczej nie zapowiada siê abym siê kiedykolwiek wybra³ :/

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Cytat Zamieszczone przez e32maciek Zobacz posta
    by³em tam raz z 5 czy 6 lat temu i by³o identycznie.
    x2 .........

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kafarek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    Tczew
    Blog
    2
    A ja nie by³em i nie ¿a³ujê.. Wola³em jechaæ na zloty na drugi koniec polski ni¿ 100km ode mnie do Torunia..

-----> www.e32.750i.pl <-----

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    Ludzie, którzy chcieli zrobiæ co¶ poza paleniem gumy i zgarnianiem kasy odeszli i za³o¿yli nowy klub. Jakie s± efekty dzia³ania pozosta³ych - sami widzicie.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Noe
    Do³±czy³
    Jun 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Leszno
    By³em 3 raz z rzêdu na tym zlocie i powiem tak ¿e za pierwszym by³o super za drugim kicha a teraz tak sobie.
    Ale nie ukrywam ¿e macie du¿o racji w tym co mówicie.
    Pewnie jak bym mia³ tam jechaæ sam to bym sobie odpu¶ci³ ale jecha³em tam z konkretna ekip± i nie po to by tam piæ do upad³ego ale spêdziæ fajnie czas w³a¶nie z nimi gdzie na takich wypadach zacie¶niaj± siê wiêzi klubowe i jest pó¼niej co wspominaæ na po sezonowych spotach.

Podobne w±tki

1. Terminologia - S³ownik s³ów i skrótów
    Przez Beni0 w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-02-2013, 11:24
  2. [silnik] Ró¿nica miêdzy PB98 i PB98 Ultimate/95 V-Power/V-Power Racing
    Przez ratovnik w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 24-12-2011, 14:09
  3. Majówka Toruñ 02.05.2009 tylko o zlocie
    Przez Toxic_Candy w dziale Archiwum spotkañ 7er
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 29-05-2009, 18:33

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów