Witajcie, niejednego to nie interesuje, niejeden siê ze mn± nie zgodzi ale chcia³bym Wam przedstawiæ moje refleksje na temat piep.... zotu w toruniu. Dodam i¿impreza ta jest cykliczna, a dzisiaj zbieg³a siê równolegle z 15 urodzinami klubu organizuj±cego.
Dodam na wstêpie ¿e nie jestem zrzeszony w tym klubie oraz nie jestem jego przeciwnikiem, jestem obiektywny.
Z roku na rok, jest coraz gorzej. Impreza idzie w z³ym kierunku. Organizacja ¶rednia, ochroniarze i administracja - nieuki i totalnie nieprzeszkoleni nie wiedz± dos³ownie nic.
Znam go¶cia z ochrony co obstawia³a zlot i powiedzia³ ¿e 70% ludzi to ³apanka tylko pod t± imprezê aby za³ataæ luki w jednostkach.
Ale pomiñmy to, niech bedzie ¿e ¶rednio.
Totalna komercja, na wje¼dzie dos³ownie ludzie obs³uguj±cy bramkê patrz± tylko aby wyrwaæ kase za wjazd i wypier. Zero kultury i og³ady. Pomiñmy to.
Je¶li chodzi o pami±tki i ga¿ety. có¿. Dramat. kolszulki z reala, nawet z metkami z reala, na ka¿dej zaprasowane logo bmw i kaska leci. Zero "gad¿etów" oryginalnych.
Mo¿e dlatego ¿e nastawiaj± siê na bidaków i wo± i¶æ w liczbe nie jako¶æ.
Zajmijmy siê atrakcjami. DJ ok, gra³ sobie dzidziu¶ mo¿e kiedy¶ wyp³ynie za remize. Jazda na torze. Co¿. Puszczali fanów marki w swych bolidach, ci jak psy spuszczeni z ³añcucha je¼dzili na "torze" po 3 czy 4 kó³eczka i wek. Nawet nie mogli tak naprawde poczuæ tego, bo tor ma³y, zainteresowanie du¿e a trzeba mase przepu¶ciæ. W±sko i niebezpiecznie (dla widzów)
Upalanie pominê, od 100 lat nic siê nie zmieni³o. fujjj. ile¿ mo¿na patrzeæ na to samo.
Ogólnie na placu panowa³ chaos, nik z organizatorów nawet nie pokusi³ siê o wskazywanie ³adu w parkowaniu, wolna amerykana. Jak kto¶ siê zdeka spó¼ni³ to jak cielaczek na trawie musia³ auto postawiæ w¶rów rozpalonych grili i pijanych griluj±cych.
Auta, hmmm, ciekawe i nie ciekawe. rzecz gustu, a mo¿e portfela.
Bardzo ¿al mi siê zrobi³o go¶ci honorowych. T³ukli siê do nas z rosji, ukrainy, bia³orusi i co zastali?? Wpu¶cili ich na "bia³y plac" i to wszystko. Bidaki nie mogli siê odnale¼æ.
£adne wozy, widaæ by³o ¿e serce w³o¿one, szczególnie przypad³a mi e34 M5 bo naprawde z wszystkich co widzia³em by³a najbardziej zadbana.
Oczywi¶cie ochrona sprawdza³a "dok³adnie" co siê wwozi. Mnóstwo pijanych typów szukaj±cych okazji do zaczepki nie mówi dobrze o organizatorze. Piwo la³o siê wiadrami bo przecie¿ tak musi byæ.
Du¿o mo¿na by³oby pisaæ o zlocie. Ogólnie ma³o wiary w stosunku do poprzednich imprez.
Jak przysta³o na takie spotkania jest i du¿o mi³ych aspektów lecz w ¶wietle tych wtop to tylko ma³y margines.
Co¶ trzeba zmieniæ, ale to problem organizatora.
Aha i wystep norbiego sam w sobie by³ jaki¶ taki ... hmm niepasuj±cy do imprezy tego typu.
Jaka¶ taka dzicz zapanowa³a na zlocie, co mnie zdziwi³o ludziom siê to podoba albo to akceptuj± z przyzwyczajenia.

Odpowiedz z cytatem