Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Kilka słów o zlocie M-power klubu Toruń

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    A ja trochę odwrócę kota ogonem. Nie chcę tutaj bronic organizatorów- bo też nie lubię takich Zlotów.
    Ale wina leży po dwóch stronach.
    Ludzie chcą zlotów /spotów na wysokim poziomie ale najlepiej za 100zł.
    Wiem jak było u nas. Też chcieliśmy zrobić Zlot w fajnym miejscu z porządną bazą noclegową itd.
    Ale niestety cena za taki Zlot spotkała się ze sprzeciwem i marudzeniem, że w dzisiejszych czasach nie stać nikogo na taki wydatek.
    Niestety , jak cos ma być dobre musi kosztować.
    Organizacja Zlotu, jego zabezpieczenie i wiele innych rzeczy, których "zwykły" uczestnik nie widzi kosztują i to dużo.
    Dlatego takie relację niech dadzą do myślenia ludziom, którzy będą marudzić przy kolejnym Zlocie, że jest "za drogo" ;)
    Nie piszę tego do konkretnych osób tylko chciałbym naświetlić pewien problem, który pojawia się od pewnego czasu.
    Pamiętam 2 Zlot na Kocierzu- było drogo ale było też kamerlanie, kulturalnie i zajebiście ;D
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Niestety podobny obraz przedstawiają zloty w różnych miejscach w Polsce.
    Na przykładzie jednej z imprez o charakterze zlotu ogólnopolskiego mogę po tym sezonie przyznać że poziom poszedł w dół.

Nazywając rzeczy po imieniu faktycznie zloty zaliczyły parlamentarny upadek jakości. Pewnie to jest to o czym pisze Evan ale pewnie i dużo słabej mentalności użytkowników takich zlotów.
    Evan byłeś również na ostatnim zlocie BMW 7 w Chotowej czy jakoś tak :) niby wszystko było ok a znalazł się ktoś kto poza kontrolą zrobił rozpierdolkę na całego i to jeszcze w tak nagannym stylu.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 750il 1995 & E34 535i 1990
    Cytat Zamieszczone przez EVAN Zobacz posta
    Od czego są sponsorzy ??
    Wiem ciężko o sponsora ale MpowerClub na zlot ma sponsorów
    pozdro

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez KAMILOS Zobacz posta
    Od czego są sponsorzy ??
    Wiem ciężko o sponsora ale MpowerClub na zlot ma sponsorów
    pozdro
    Rozwiewajac wszelkie watpliwosci filantropia juz dawno umarla wiec bezinteresownie zaden sponsor kasy nie da...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    A ja trochę odwrócę kota ogonem. Nie chcę tutaj bronic organizatorów- bo też nie lubię takich Zlotów.
    Ale wina leży po dwóch stronach.
    Wiem jak było u nas. Też chcieliśmy zrobić Zlot w fajnym miejscu z porządną bazą noclegową itd.
    Ale niestety cena za taki Zlot spotkała się ze sprzeciwem i marudzeniem, że w dzisiejszych czasach nie stać nikogo na taki wydatek.
    Organizacja Zlotu, jego zabezpieczenie i wiele innych rzeczy, których "zwykły" uczestnik nie widzi kosztują i to dużo.
    Dlatego takie relację niech dadzą do myślenia ludziom, którzy będą marudzić przy kolejnym Zlocie, że jest "za drogo" ;)
    Nie piszę tego do konkretnych osób tylko chciałbym naświetlić pewien problem, który pojawia się od pewnego czasu.
    Pamiętam 2 Zlot na Kocierzu- było drogo ale było też kamerlanie, kulturalnie i zajebiście ;D
    Jedyny sprawdzony, pozytywny przykład jaki przychodzi mi na myśl to zlot zorganizowany na zasadzie obowiązkowej opłaty za wstęp-uczestnictwo, w kwocie do 100 pln w której jak widać dało się w PL zorganizować odpowiednią oprawę, ochronę i dograć organizację na poziomie (być może za sprawą odpowiedniego nakładu sponsorów)

plus

opcjonalne zakwaterowanie w hotelu, gdzie opłaty za nocleg zależą od standardu pokoi, pakietu wyżywienia itp.

Rachunek jest prosty; za uczestnictwo w zlocie płacą wszyscy, za zakwaterowanie i co idzie w parze - uczestnictwo w wieczornych wydarzeniach na zlocie, po zamknięciu jego bram dla "oglądających" uczestniczą już tylko ci których stać na pobyt w hotelu, zakwaterowanie i co ważne - ci którzy są zapisani na liście uczestników z zakwaterowaniem, a z racji wynajmowania pokoi hotelowych spisani z dowodu itp.
    Czarne e32 w benzynie!

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Cytat Zamieszczone przez olejus Zobacz posta

Nazywając rzeczy po imieniu faktycznie zloty zaliczyły parlamentarny upadek jakości. Pewnie to jest to o czym pisze Evan ale pewnie i dużo słabej mentalności użytkowników takich zlotów.
    Evan byłeś również na ostatnim zlocie BMW 7 w Chotowej czy jakoś tak :) niby wszystko było ok a znalazł się ktoś kto poza kontrolą zrobił rozpierdolkę na całego i to jeszcze w tak nagannym stylu.
    Masz rację Paweł, tylko takich rzeczy nie da się przewidzieć.
    I prawda jest taka, że wysokie wpisowe czy wysokie opłaty za Zlot też tego nie wyeliminują bo akurat zachowanie człowieka nie zależy od zawartości jego portfela. Ale imprezy zamknięte - czyli te droższe - troszkę ograniczają to ryzyko.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Banned
    BMW
    e4444
    Nie zgodzę się z twierdzeniem
    Prawdą jest że jak się nie ma kasy to ciężko coś ogarnąć. Ale ja jestem przekonany że wina leży tutaj po stronie pazerności osób które czerpią kase z takiej imprezy.
    Nie jest to robione dla ludzi tylko dla pieniędzy.
    Jeżeli organizator nie brał by jako czysty zysk 80% z wejściówki to by można było obniżyć nawet wejściówki i podnieść standard.
    NAwet bez kasy można fajne zloty robić, wystarczy brać przykład zza granicy.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez mandrax1 Zobacz posta
    Nie zgodzę się z twierdzeniem

Prawdą jest że jak się nie ma kasy to ciężko coś ogarnąć. Ale ja jestem przekonany że wina leży tutaj po stronie pazerności osób które czerpią kase z takiej imprezy.
    Nie jest to robione dla ludzi tylko dla pieniędzy.
    Jeżeli organizator nie brał by jako czysty zysk 80% z wejściówki to by można było obniżyć nawet wejściówki i podnieść standard.
    NAwet bez kasy można fajne zloty robić, wystarczy brać przykład zza granicy.

Sam sobie zaprzeczasz pisząc - Prawdą jest że jak się nie ma kasy to ciężko coś ogarnąć.
    a za chwile piszesz - NAwet bez kasy można fajne zloty robić,

A prawda jest taka, że :

kredyt umarł
    kryzys żyje
    kto nie płaci
    ten nie pije

Mam nadzieje że jak będzie organizowany kolejny zlot 7er, bedziesz jednym z organizatorów skoro masz tak duże doświadczenie w tej materii i bedziesz brał ile chciał za wejście organizacje i zobaczysz jaki to fajny zarobek, no i wypas bedzie konkretny za bardzo atrakcyjne ceny, oczywiście wszystko w centralnej PL żeby marudzenia nie było :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!