Jeśli Ci to pomoże to u mnie błąd nr 100 oznaczał "zbyt duża odchyłka prędkości obrotowej" aczkolwiek był to sinik M60 sterownik o ile pamiętam Motronic 3.1.
Dzięki za sugestię. Wedle książek był to pewnie Motronic 3.3 i tam błąd ten oznacza 'Output Amplifier Stage - Group 1'. Opis tej usterki w Motronicu 3.3 obejmuje kilka czy kilkanaście pozycji, które mogą wywołać ten błąd. Sprawdzę potencjometr przepustnicy i styczniki, bo kiedyś przy tym grzebałem. Nie mam EML, wedle tego co wyczytałem w internecie u sterownik silnika używa styczników zamkniętej i otwartej przepustnicy. Jest tez potencjometr ale według schematu elektrycznego używa go chyba tylko skrzynia biegów.
Zaprzęgnę Autodatę i obadam ten czujnik.

mnie palil jak kupilem rowniez kosmos 25 27 w miescie wymienilem niedawno reduktor na nowy BRC wyregulowalem zawory... przyplywka mi kuluje i prawdopodobnie mam walniety sterownik silnika ale to zrobiem wkrotce
Jak kupiłem palil mi 33 :) a na trasie 14. Po zmianie reduktora z dwóch BRC AT90 na jeden OMVL, regulacji zaworów, regulacji gazu na analizatorze, wymianie przepływomierza, uszczelnianiach dolotu itd zszedłem do 25-27.

P.S. A propos reduktora OMVL dwukomorowego - ponieważ akurat tak mi wąż pasował (wcześniej miałem dwa reduktory) podłączyłem oba wyjścia. Czy zaślepić jedno z nich (była w komplecie zaślepka)? Czy ktoś kto ma u siebie OMVL w rzędówce mógłby napisać czy używa obu wyjść czy tylko jednego (górne czy dolne?)