Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 32

W±tek: Rozlany olej mineralny na samochodzie

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Norbert08
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Warszawa

Rozlany olej mineralny na samochodzie

Witam Wszystkich

Tak na szybko: Do dzis rano moje 7er stalo pod domem,czyste i blyszczece do momentu gdzie uslyszalem glosne pekniecie . Wygladajac z balkonu zobaczylem,ze sasiad akurat zaparkowal a moje auto jest w kropkach ( wygladalo to jak woda po deszcu ) .
    Zlecialem na dó³ : Okaza³o siê,ze ten duren nie po raz pierwszy z reszta zrobil cos bardzo glupiego !!!!

Parkujac obok mnie najechal na butelke litrowa po oleju mineralnym!!! peklo i jego samochod jak i moj pokryla warstwa kropli na samochodzie !!! Ale to calym samochodzie !!!
    Musialem sie z nim minac bo juz go nie bylo,polecialem szybko na karchera,krople oleju zniknely ale niestety plamy sa bardzo widoczne,nie wspomne o szybach czy felgach ktore sa na maxa tluste !!! Zablokowalem 2 autami pacjenta,zostawilem za wycieraczka numer telefonu i czekam az sie odezwie !!!! Ale czuje,ze bedzie goraco :)

Odchodzac na chwilke od tematu ten sam debil kilka miesiecy temu cofajac z miejsca parkingowego na osiedlu nie zauwazyl samochodu dostawczego,chyba chlodni. Uderzyl w niego z impetem :) on cala klape i zderzak mial do wymiany tamtemu oczywiscie nic ! a to tylko na osiedlu,wiadomo co na miescie ten czlowiek wyrabia :)

No ale wracajac : Prosze was o pomoc jak zmyc ten olej z samochodu ??
    Jest wszedzie wiec mam problem !
    Ogolnie goscia czeka nie mila wylotka finansowa bo mu nie podaruje tego
    Ale do tego czasu musze ratowac swoje 7er

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Musisz umyæ auto jak±¶ chemi± jaka rozpuszcza olej i tyle :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar BartekMW75
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    E38 730 D 1999 r M57 BIARRITZBLAU METALLIC...EX: E39 525 TDS, E39 530D, E30 325i
    Sk±d
    Siedlce/W-wa
    kolego...benzyna ekstrakcyjna...po u¿yciu mo¿e na chwile pozostawiæ matowe smugi które wytrzesz such± szmatka, ewentualnie potem mo¿esz na³o¿yæ wosk koloryzuj±cy...jak chcesz to wpadnij na oczapowskiego 13 (bielany) na myjnie to cos poradzimy ...a s±siada w baga¿nik i do lasu...:D ( to nie by³a gro¼ba karalna choæ za takie co¶ powinna byæ):D
    gdyby Pan Bóg preferowa³ przedni napêd chodziliby¶my na rêkach...
    nigdy nie jedz szybciej ni¿ twój anio³ stró¿ potrafi lataæ...

Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin

Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Warszawa
    No to ja wiem,ze musze umyc :) Ale pytanie czym karoserie? czym szyby ? czym felgi ?
    Ja ogolnie mam duzo chemi do samochodu ale nie do mycia oleju z samochodu .
    Jestem tylko ciekawy czy te przebarwienia zostana,zaraz wrzuce foty

http://www.fotosik.pl/u/nzawada/album/1259155
    Ostatnio edytowane przez Norbert08 ; 19-08-2012 o 16:47

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Ja skusi³ bym siê na co¶ w rodzaju bardzo ciep³a woda, p³yn do zmywania naczyñ jaki¶ lepszy ¿el czy co¶ i powinno pu¶ciæ.Potem myjka wszystkie programy.. A sk±d ta butla siê tam znalaz³a?? Z tego co widzê musia³o byæ tam jeszcze sporo oleju. Z drugiej strony raczej nie mo¿na na 100% winiæ Pana s±siada, w koñcu to nie on zostawi³ t± butelkê, a ¿e to ma³e co¶ jest to móg³ nie widzieæ..

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Ja skusi³ bym siê na co¶ w rodzaju bardzo ciep³a woda, p³yn do zmywania naczyñ jaki¶ lepszy ¿el czy co¶ i powinno pu¶ciæ.Potem myjka wszystkie programy.. A sk±d ta butla siê tam znalaz³a?? Z tego co widzê musia³o byæ tam jeszcze sporo oleju. Z drugiej strony raczej nie mo¿na na 100% winiæ Pana s±siada, w koñcu to nie on zostawi³ t± butelkê, a ¿e to ma³e co¶ jest to móg³ nie widzieæ..
    No kercherem juz mylem,na szczotki nie jezdze bo juz tez mialem nauczke gdzie na orlenie porysowala caly samochod,na szczescie dostalem odszkodowanie :)
    Co do butli to pelna chyba nie byla . To byla litrowka ale na zdrowy rozum jak widze cos takiego to wysiadam i przesuwam tym bardziej,ze to butelka po oleju ! A co do tego pana to mu nie podaruje. Dzien wczesniej pucowalem,felgi polerowalem a dzis musial zaparkowac obok mnie ! A Tak jak wczesniej opisalem to ten pacjent nie nalezy do normalnych kierowcow
    Zastanawiam sie czy nie jechac na profesjonalne mycie i polerowanie od razu

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Mysla³em,¿e faktycznie jaka¶ tragedia sie wydarzy³a...p³yn do naczyñ i ciep³a woda potem wosk i ¶ladu nie bêdzie a panu od butelki delikatnie mówi±c mozesz naskoczyæ...bez obrazy ale taka prawda.Nie dramatyzuj tylko po prostu dobrze umyj auto.Pozdrawiam i powodzenia w dzia³aniu.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Równie¿ uwa¿am, ¿e robisz "z ig³y wid³y"...

~ wys³ane poprzez Tapatalk

Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Warszawa
    No ok, jezeli twierdzicie,ze ludwik,ciepla woda i wosk pomoze to w takim razie przystepuje do dzialania ale i tak poczekam na tego pana gdyz dowiedzialem sie,ze to on powinien za to odpowiedziec i ze mna sie dogadac. Jezeli tego nie zrobi moge spokojnie sprawe cywilna zalozyc .
    Zobaczymy co powie bo nie usmiecha mi sie caly dzien siedziec gdzie nie bedzie teraz na to czasu . Wole podjechac na profesjonalna myjke zeby go doczyscili ale oczywiscie na koszt tamtego :)

Jezeli robie z igly widly to nie zycze wam wstac rano i zobaczyc auto w takim stanie jakie zobaczylem! Niestety nie mam fotek bo zalezalo mi na czasie ! A dzien wczesniej caly dzien przy niej siedzialem !
    Jak wyzej opisalem cale auto bylo pokryte olejem ale dla niektorych to tylko pan pikus :)
    Ostatnio edytowane przez Norbert08 ; 19-08-2012 o 17:32

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Oczywi¶cie, ¿e nikt z nas nie chcia³by zastaæ rano swojego auta w takim stanie, tym bardziej je¶li rzeczywi¶cie dzieñ wcze¶niej siê przy nim napracowa³e¶. Moja wypowied¼ bardziej dotyczy³a tego straszenia s±dami i ogólnego szumu wokó³ sprawy. Takie (a czasem i gorsze) rzeczy siê zdarzaj±. My¶lê, ¿e ka¿dy z nas tutaj mia³ jak±¶ tego typu "przygodê".

EDIT:
    Moja przygoda...
    http://7er.pl/showthread.php?p=121897

~ wys³ane poprzez Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 19-08-2012 o 17:47

Podobne w±tki

1. [skrzynia] Czy mozna mieszac olej w 5hp24, jaki olej zalac ?
    Przez matraks w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 29-05-2011, 03:07
  2. co to za olej?
    Przez krzywy191 w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27-12-2010, 00:52
  3. Zapach paliwa w samochodzie
    Przez atheo w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 16-04-2010, 16:42
  4. zakaz palenia w samochodzie
    Przez krzywy191 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 45
    Ostatni post / autor: 08-01-2008, 23:36

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów