Holandia stolica gazu moze tam jest to inaczej przyjete :P
Holandia stolica gazu moze tam jest to inaczej przyjete :P
Sprawdź jeszcze raz czujnik temperatury (ten który daje sygnał do sterownika silnika),sondę lambda,możliwe,że założyłeś tani zamiennik i przepływomierz,coś nie chce mi się wierzyć,że kupiłeś nowy z ASO.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Jesli masz betonowa noge, to spalanie w normie. Jesli nie, to ja w 735i przy bardzo oszczednej jezdzie na autostradzie jestem w stanie osiagnac niecale 9l/100km. Miasto (wieksze), to jednak od ok 16-17 w gore.
Moje zdanie jest takie ja bym pomyślał nad swapem na 3.5. Bo nie pierwszy raz to słysze że dużo pali i jest z tym problem i nie ma czym jechac. Każdy kto mial 730 którego znam mówił to samo a jak się przesiadł w 735 to ze inny samochód. Moja rada by byla taka bo ten 3.0 r6 to jeden z najbardziej nie udanych śliników.:D
ale xxxxxx rwd koleś ma rpbolem ze spalaniem a Ty mu swap doradzasz wyjdx i zamknij drzwi...
740ia tryb mieszany 15-16 litrów trasa 11 autostrada 13-15 także wpiernicza ci az miło
wywal ten cały gaz jak go nie używasz poskładaj z powrotem dolot jak należy
aha a katy nie zapchane czasem???
Ostatnio edytowane przez EVAN ; 31-08-2012 o 07:22
wymieoniony przeplywomierz na inny ... wymieniona nonda lambda... wymienione filtry oleju powietrza i uszczelka glowicy ... spalanie zeszlo do 17/100 w cyklu mieszanym wydaje mi sie ze teraz jest ok :)
cylk meszany dl amnie to trasa den hag - rotterdam 30% autostrada 70 % miasto
Hej, tutaj jest dużo czynników, dla mnie trasa to tempomat 120-130. Miasto jednak duże, bo Łódź. Jak gonisz na autostradzie dość szybko, a w mieście korek to pewnie może tak wyjść.
pozdrawiam Bartek