Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Rozladowuje sie akumulator

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0D 2003r marzec 218km
    panowie poszedlem do auta, po podlaczeniu aku przejechalem sie ok 20km, wrocilem postawilem auto na godzinke i poszedlem podlaczac miernik w bagazniku, podlaczylem wpierw aby sprawdzic napiecie to w zasadzie na oczach spadalo napiecie :/ a wlaczone bylo tylko swiatelko w bagazniku i chyba oswietlenie kabiny. jak wyjmowalem bezpiecznik od radia to napiecie wzrastalo o 0.05v (z 11.25v do 11.30), niestety nie udalo mi sie sprawdzic poboru amperow :/ chyba po ladowaniu przez kilka godzin dobry akumulator nie padl by w ciagu 15min swiecenia sie swiatelek!? auto oczywiscie juz nie odpalilo. definitywnie akumulator?

dodam, ze jak nioslem akumulator to slychac chlupotanie w nim. mam taki sam aku, tylko mniejszy to niczego takiego nie slychac jak nim trzasalem. POzatym nigdy jeszcze ten akumulator tak szybko mi sie nie rozladowal, po godzinie czy nawet nastepnego dnia rano jeszcze dalem rade odpalic auto. A tu juz nie, calkiem detka, raz zakrecil i koniec.

a, i jeszcze jedno. Ladowalem go wczoraj pol dnia, wieczorem na noc odlaczylem bo to w pokoju akcja miala miejsce i wolalem nie ryzykowac. rano podlaczylem go spowrotem, to prostownik od razu pokazal ze aku jest naladowane. dziwne mi sie to wydawalo, bo jak odlaczalem to prostownik byl goracy, na pewno jeszcze ladowal. a rano nagle juz naladowany...
    Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 21-08-2012 o 23:07

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e66 745LI 2003r
    Pisałem żeby zacząć po kolei ale co tam lepiej pogrzebać:p Akumulatory najczęściej padają przy bardzo niskich temperaturach ale też przy wysokich temperaturach ich częstotliwość awarii jest podobna. Nie kombinuj tylko podjedź z tym aku gdzieś i sprawdź jego sprawność bo jak tak dalej będziesz kombinować to zaraz zaczniesz świece wymieniać bo może ci prąd pożerają:D Albo podepnij inny dla sprawdzenia.