Witam,
Moje problemy ze skrzyni± zaczê³y siê ju¿ jakie¶ 6 miesiêcy po zakupie auta.
Go¶æ co sprzeda³ mi furê powiedzia³ ¿e wymieni³ olej w ASB, po 6 miesi±cach skrzynia zaczê³a mieæ problemy przy zmianie biegu z 1 na 2
szczególnie objawia³o siê to w korkach przy ma³ej prêdko¶ci.
Po nied³ugim czasie i tak samo zaczê³o siê dziaæ z 2 na 3. Nie s± to szarpniêcia, a raczej ciê¿sze zmiany biegów.
Poprosi³em swojego mechanika o wymianê oleju w ASB który stwierdzi³ ¿e skrzynia by³a zalana z³ym olejem.
Po wymianie oleju by³o trochê lepiej, ale po kilku ty¶ problem wróci³. Kolejne wymiany wraz z filtrem wiele nie da³y.
...ogólnie wiem ¿e moja skrzynia raczej nie jest na tyle w z³ej kondycji aby jej ¿ywot skre¶liæ na zawsze i chcia³bym oddaæ j± do naprawy...
...aleeee.......... no w³a¶nie! Gdzie?!
Je¿eli na pytanie jaki olej wlewacie s³yszê ATF oO
¯e remont mojej skrzyni bêdzie kosztowaæ 3500z³ nawet do niej nie zgl±daj±c
A w odpowiedzi na mojego maila co drugie s³owo zawiera b³±d ortograficzny i w ogóle nie da siê go zrozumieæ
Jestem z Katowic i powiem tak: ASB MAX i ASB Palka wolê omijaæ szerokim ³ukiem, a na pewno co do tego pierwszego.
Ssopa nie zajmuje siê BMW, AXOD z Krakowa odpisa³ w miarê rzeczowo, ale czyta³em o wielu negatywnych opiniach na temat tego serwisu.
Zastanawiam siê nad zakupem z Niemiec kompletnej u¿ywanej skrzyni wraz z konwenterem po 150ty¶ km,
ale kosztowaæ bêdzie mnie to jakie¶ 4000ty¶ wraz z wymian±, olejem itd.
Wola³bym daæ te 4000z³ na remont wszystkiego i mieæ ¶w spokój, tym bardziej ¿e z moj± skrzyni± a¿ tak ¼le nie jest...
ale jak czytam te opinie to a¿ wierzyæ mi siê nie chce ¿e brak w PL dobrego serwisu.
Dorad¼cie co¶ bo ja ju¿ wysiadam...

Odpowiedz z cytatem