Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 13

W±tek: PROBLEM Z ODPALANIEM

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008

PROBLEM Z ODPALANIEM

Mam problemik z gazem,by³em u gazowników i powiedzieli ¿e od ich strony jest wszystko ok.ale auto nie chce chodziæ na gazie dopiero jak ju¿ z³apie temperature 90C to chodzi ok podpowiadali mi ¿e to mo¿e byæ pompa wodna.I z tym problemem tego samego dnia przesta³ mi chodziæ wentylator klimy.??????????????????????????????????????????

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    90 stopni powiadasz ... temperatura prze³±czania za wysoka troszkê . ale jak to dok³adniej wygl±da przy 90 C przechodzi dopiero na gaz ?? wcze¶niej jak np przy 30C prze¿ucisz na gaz to co siê dzieje ??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    prze³ancza ok jak z³apie temperaturke 25C ale wtedy spada na oko³o 400 obr. i zachwile ga¶nie i ciê¿ko j± potem odpaliæ.Ale jak ma 90C to lata jak na bêzynie

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    mo¿e dysze wtryskiwaczy za du¿e?? wiesz na ile porozwiercali ?? a jak przy 25 stopniach ga¶nie - to znaczy ,¿e mu za zimno jeszcze na gaz u mnie te¿ gas³ przy takiej temp. wiêc teraz przerzuca na 32 i jest ju¿ lux

A ja uwazam ze instalacja jest zle wyregulowana i na zimno sie zalewa. Po prostu zalewa gazem - jak stare gazniki. Moze za duze dysze, moze za duze cisnienie (sekwencja?), moze trafiony reduktor, moze regulacje.
    Generalnie nie piszesz jak bylo wczesniej i czy od poczatku chodzilo dobrze.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    Mam w niej gaz osiem miesiêcy i nigdy nie mia³em z nim problemów ,dopiero teraz co¶ zacze³o siê dziaæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2008
    Mi ga¶nie nawet jak ma 70 stopni dopiero jak z³apie 85C to chodzi ok.

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw
    A mi siê wydaje , ¿e tankowa³e¶ na AUCHANIE i teraz jeden lub dwa wtryski gazu zalepi³y siê "brudem gazowym".
    Na pocz±tek odkrêci³ bym wê¿e dolotowe do wtryskiwaczy i psikn±³ WD-40 po czym zaraz odpali³ silnik i gaz.
    Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    750iL
    Sk±d
    wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez olejus
    A mi siê wydaje , ¿e tankowa³e¶ na AUCHANIE i teraz jeden lub dwa wtryski gazu zalepi³y siê "brudem gazowym".
    Na pocz±tek odkrêci³ bym wê¿e dolotowe do wtryskiwaczy i psikn±³ WD-40 po czym zaraz odpali³ silnik i gaz.
    ja nie raz tankowalem na auchanie i wsjo wpariatkie ;D
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Jak zatankowalem sie rok temu na Auchan Wola Park w Warszawie, to czekalo mnie czyszczenie zbiornika. Dobrze ze bylo za jakies grosze a nie do pelna. Oczyszczenie butli tansze niz osiem wtryskow Keihin do VSI. Jakies 2500 PLN :?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •