niemozliwe
jakis walek ktos zrobil
niema takich lamp bez ringow
niemozliwe
jakis walek ktos zrobil
niema takich lamp bez ringow
czytaj dobrze pierwszy post! ringi są, ale nie świecą.
No nie wiem, ale tak jest fabrycznie! Ringi s lampach sa, a z tylu w miejscu gdzie powinna byc oprawka z zarowka jest tylko zaslepka nic wiecej. Taka wersja, ja tego auta nie wybieralem, dostalem w rozliczeniu za moje polrzednie auto i akurat lampy to byla ostatnia rzecz ktora sprawdzalem.
Panowie były takie wersje bez ringów w reflektorach bez xenonów, tzn. ringi są ale nieświecące, jest osobna żaróweczka w długich jako postojówka, nawet jest to ujęte w instrukcji: http://img707.imageshack.us/img707/842/2352346.jpg
Tak jak pokazuje obrazek, u mnie wystepuje zaroweczka nr 3
Oczywiście że były wersje bez ringów ...sam widziałem , nawet dopatrzyłem się też zwykłej żaróweczki ze schematu.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
No wiec tak, nadukowalismy juz 2 strony postow, pouzywalismy sobie na golej bmce, a tymczasem meritum sprawy nie zostalo nawet ruszone :/ wiec wie ktos czy da sie przerobic ta lampe tak, aby zamontowane tam ringi swiecily? ma ktos moze jakis opis jak wyciagnac lampe calkiem z auta? bo u mnie blokuje sie pomiedzy pasem a zderzakiem :/ pozdrawiam
Do wyciągnięcia lampy musisz ściągnąć zderzak. Blokuje uchwyt pod lampą, trzyma się tam jeszcze sprysk od lamp.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Jak zdjąć zderzak jest opisane w kilku miejscach na forum. Ja ostatnio ściągałem, jest w temacie i wymianie żarówko postojowej.
Mysle ze na pewno da sie to zrobic.
Musisz zakupic w necie LEDy do ringow ori lub te jasniejsze, rozwiercic zaslepione miejsce i zamocowac oswietlenie.
Trzeba by sie tylko przyjrzec skad wziasc zasilanie.
Mozna sie na pewno podlaczyc tak jak ori lub pociagnac napiecie z innego zrodla.
Do tej pory nikt sie za to nie lapal bo malo jest wersji bez aktywnych ringow dlatego trudno cokolwiek wydumac z powietrza ....
Czy masz u siebie ori xenon ?
Wlasnie wersje bez xenona mialy najczesciej nieaktywne ringi.
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 19-08-2012 o 18:45
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!