Wiem że temat dawno wygasł, ale może mógłbyś royal podpowiedzieć co było u Ciebie. U mnie w 735i 204tkm mam identyczne objawy. Będę wdzięczny za podpowiedz jak sensownie rozwiązać problem bo dokładanie jakichś zaworków odpada .
Wiem że temat dawno wygasł, ale może mógłbyś royal podpowiedzieć co było u Ciebie. U mnie w 735i 204tkm mam identyczne objawy. Będę wdzięczny za podpowiedz jak sensownie rozwiązać problem bo dokładanie jakichś zaworków odpada .
u nie to samo. strasznie dziwna sytuacja. nie ma reguły kiedy nie chce odpalić. w sumie zdarzyło się to kilka razy 3-4 ( okres 3-5 m-cy). ciepły czy zimny, dużo paliwa czy mało. błędów zero. w czasie jazdy tez jest ok, zero szarpnięć.
z tego co rozmawiałem chyba trzeba zacząć od zbiornika-pompa.
Witam az wstyd sie przyznac ale nadal jest problem tyyylko..
teraz jak jest zimny to pali dobrze
moze stac caly tydzien w zimie i odpala dobrze jak tylko sie nagrzeje to kreci kreci potem sie ksztusi i smierdzi paliwem i kurcze nie wiem co jest grane jeszcze sprawdze czy paliwo nie ucieka mi z listwy na powrot... tylko ze wtedy na zimnym tez zle by palil. ale sprawdze to w najblizszym czasie
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Czujnik położenia walu do sprawdzenia ...
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Wiec tak wkoncu moja siodemka odpala normalnie
-czujnik walu wg fachowca od bmw daje impulsy wg ktorych INPA zczytuje szybkosc obrotowa silnika pokazywalo ladnie
- wiec sprawdzilem cisnienie paliwa i okazalo sie ze pompa podaje za wolno cisnienie kiedy byla zimna dzialal ok a jak sie rozgrzala to prawdopodobnie dostawala luzu na elemencie pompujacym i cisnienie rozlo mizernie
DIAGNOZA : Pompa Paliwa , wymienilem i odpala na dotyk
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
tak miałem w e39 530i jak był uszkodzony czujnik wałka tzn. raz działał raz nie, auto długo kręciło a jak już załapał to startował tak od dolnego pola obrotomieża powoli do 750
Podepnę się trochę pod temat... W mojej 740i E38, auto raz zapala normalnie a raz kręcę kręcę i nic, wracam kluczyk i próbuje odpalić jeszcze raz i wtedy pali szybciej niż przekręcę kluczyk :D
Nie wiem od czego zacząć. Nie wiem też, czy łączy się to z tym, że auto podczas postoju (odpalone) telepie się delikatnie a obtory po zatrzymaniu na światłach np. spadają za nisko i powoli się podnoszą.
Z góry dzięki za pomoc :)