czy ktoś zna znaczenie tego błędu- 165 mirror FT, potentiometer horizontal or cable
czy ktoś zna znaczenie tego błędu- 165 mirror FT, potentiometer horizontal or cable
sławomir
To potencjometr lub przewód do niego idący, który służy do ustawiania lusterka z pamięci. Nie wiem dokładnie o które lusterko chodzi. A działa Ci ustawianie lusterek z pamięci? Może zaśniedziała wtyka do drzwi, częsta przypadłość podobno.
regulacje lusterek guzikami działają ale z pamięci nie
sławomir
być może przez uszkodzony potencjometr nie działają pamięci lusterek.
również mam ten błąd gdzie są te potencjometry i co ewentualnie wyczyścić, naprawić?
potencjometr jest umieszczony w mechanizmie lusterka są dwa jeden mierzy poziom drugi pion. Co do naprawy to nie pomogę bo nie przerabiałem tematu.
FT - fahrertuer - drzwi kierowcy
BT - beifahrertuer - drzwi pasażera
Potencjometry są bezpośrednio w lusterkach.
W E65 nie dało się z tego powodu nawet pamięci fotel zapisać.
Rozłożyłem lusterko i patrząc na odczyty z Inpy poskładałem je tak, żeby odczyt potencjometru mieścił się cały czas w granicach. Po tym zabiegu wszystko wróciło do normy.
W module GM powinieneś mieć odczyty z lusterek.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
To moze miec wplyw na Twoj problem z usypianiem sie auta. Zacznij od uporania sie z ta usterka i dalej sie zobaczy.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Znam sporo aut z tym błędem i nie mają problemu z aku.
Najprościej to odepnij drzwi całkiem i zobacz jak się będzie zachowywał.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
odpiąć czyli co mam przez to rozumieć ,wyciągnąć jakiś bezpiecznik?
sławomir