U mnie akurat nie ma dokładanego alarmu. Gdzieś musi się lać woda, jak jest sucho to nie ma żadnego problemu.
U mnie akurat nie ma dokładanego alarmu. Gdzieś musi się lać woda, jak jest sucho to nie ma żadnego problemu.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Nikt nie wie gdzie szukać przyczyny? Dziś chciałem popróbować, lać wodę pokolei na wszystkie drzwi itd. ale deszcz popadał i znów się nie usypia. Sprawdzałem przejścia w drzwiach i wyglądają ok. Podszybie jest w kiepskim stanie, może tam szukać przyczyny? Dodam, że jak kupiłem autko to był złamany zawias klapy i woda dostawała się w miejsce modułu radia, czytnika navi itd. Zawias wymieniłem, audio nic nie szwankuje. Ale może jednak dalej woda się tam leje. Już mi ręce opadają...
musisz za symulować zamknięcie auta i po 16 minutach bo po tylu się usypia auto ściągnąć klemę z aku i miernikiem sprawdzić kiedy spadną ampery po wyciągnięciu któregoś z bezpieczników no i sprawdzić za co ten bezpiecznik odpowiada
sławomir
Sprawdzałem tak już dość dawno i bezpiecznik od modułu komfortu był za to odpowiedzialny. A jak wiadomo, ten moduł obsługuje wiele funkcji.
musisz szukać ja bym zaczął od wypięcia wtyczek w bagażniku od wzmacniacza, tv,zmieniarki i napędu navi może tam się coś nie usypia tym bardziej że była tam woda
sławomir
Dziś sprawdziłem i po 16 minutach czytnik navi się wyłączył, tak jak po uspaniu, a mimo to diody przy lewarku dalej świeciły.. Odłączyłem aku na noc, zobaczę co teraz będzie... Wczoraj wykręciłem wszystkie moduły z tyłu i było sucho...