---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
U mnie akurat nie ma dokładanego alarmu. Gdzieś musi się lać woda, jak jest sucho to nie ma żadnego problemu.
Nikt nie wie gdzie szukać przyczyny? Dziś chciałem popróbować, lać wodę pokolei na wszystkie drzwi itd. ale deszcz popadał i znów się nie usypia. Sprawdzałem przejścia w drzwiach i wyglądają ok. Podszybie jest w kiepskim stanie, może tam szukać przyczyny? Dodam, że jak kupiłem autko to był złamany zawias klapy i woda dostawała się w miejsce modułu radia, czytnika navi itd. Zawias wymieniłem, audio nic nie szwankuje. Ale może jednak dalej woda się tam leje. Już mi ręce opadają...
musisz za symulować zamknięcie auta i po 16 minutach bo po tylu się usypia auto ściągnąć klemę z aku i miernikiem sprawdzić kiedy spadną ampery po wyciągnięciu któregoś z bezpieczników no i sprawdzić za co ten bezpiecznik odpowiada
sławomir
Sprawdzałem tak już dość dawno i bezpiecznik od modułu komfortu był za to odpowiedzialny. A jak wiadomo, ten moduł obsługuje wiele funkcji.
musisz szukać ja bym zaczął od wypięcia wtyczek w bagażniku od wzmacniacza, tv,zmieniarki i napędu navi może tam się coś nie usypia tym bardziej że była tam woda
sławomir
Dziś sprawdziłem i po 16 minutach czytnik navi się wyłączył, tak jak po uspaniu, a mimo to diody przy lewarku dalej świeciły.. Odłączyłem aku na noc, zobaczę co teraz będzie... Wczoraj wykręciłem wszystkie moduły z tyłu i było sucho...