Jak w temacie. Chcê ¶ci±gn±c foliê z przednich bocznych szyb. Problemem podobno nie jest sama folia tylko klej, który zostajê na szybie.
Macie jakie¶ patenty?
Jak w temacie. Chcê ¶ci±gn±c foliê z przednich bocznych szyb. Problemem podobno nie jest sama folia tylko klej, który zostajê na szybie.
Macie jakie¶ patenty?
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
1.Ceg³a plus kijek do wyskrobania resztek z ramek :D :D
2.Przyjedz do Wro i zostaw szalik Legi/Cracovi/Lecha za szyb± :)
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Wujek Dobra Rada siê znalaz³ ;D
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Je¶li bêdziesz ¶ci±ga³ powoli foliê, poprzedzaj±c to pozostawieniem auta na s³oñcu conajmniej na godzine to du¿e prawdopodobieñstwo ¿e zejdzie z klejem, je¶li jednak zejdzie bez kleju (70% przypadków) to nie jest to koniec ¶wiata. Otó¿ na klej nie dzia³a ¿aden znany mi specyfik od rozpuszczalników, dimmera, po inne bardziej agresywne. Pozostaje 4 godz. drapania ¿yletk±, najlepsza metoda, sprawdzona. Bez obaw. ¯yletka nie porysuje szyby, bardzo dok³adnie zbiera klej. Nale¿y mieæ ca³± paczkê ¿yletek na ca³e auto, wbrew pozorom zu¿ywaj± siê.
...albo podjed¼ do zak³adu, który wstawia szyby. Oni powinni mieæ taki skrobak, którym usuwaj± np. naklejki rejestracyjne z szyb przednich.
Ja po naklejce na przedniej szybie u¿y³em zmywacza do paznokci i wacika :d sekunda i nic nie by³o, ¿adnego skrobania tylko lekkie przetarcie i schodzi³o elegancko :D
To nic innego jak zwyk³a szpachelka do szpachli samochodowej.
A próbowa³e¶ ten klej zmyæ rozcieñczalnikiem RF-04? Bardzo ale to bardzo mocna substancja. Jak malowa³em samochód a dok³adnie listê ze zderzaka. Mia³em nas±czon± szmatê tym RF'em i nie chc±cy j± rzuci³em na tê listwê i od razu rozpu¶ci³o lakier bezbarwny i baza "wsta³a" .
My¶lê ¿e bez najmniejszego problemu poradzi sobie z takim klejem.
W moim przypadku jak sciaga³em folie to pomogl spray do hamulców (brake clean) i szmatka. W pare minut sprawa za³atwiona.
ja ¶ciagaj±c foliê klej osta³ siê na ok. 15% powierzchni. podzia³a³o kilkukrotne mycie p³ynem do szyb. i skrobanko.
ale najwiekszym problemem mo¿e byæ jak zostanie troszke folii przy prowadnicy... bez wyjêcia szyby sie nie obedzie :(