Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: elementy blacharskie przed i po-lift

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Koszalin
    Blog
    2

Post elementy blacharskie przed i po-lift

Witam panowie mam ma³e pytanko czy elementy blacharskie takie jak drzwi ró¿ni± siê od siebie w wersjach przed i po liftowych?.
    U mnie w naro¿nikach ruda zapanowa³a ju¿ tak mocno ¿e postanowi³em kupiæ nowe w lepszym stanie i je zakonserwowaæ, ale nie wiem czy nie ma ró¿nicy w przed i po liftach.
    Dodam moja e38 rocznik 2001 nie long :)
    Ostatnio edytowane przez vegossj1 ; 11-01-2014 o 10:55

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    728 e38 1999r.
    Sk±d
    Ruda ¦laska
    roznica tylko w przednich blotnikach, i chyba zderzakach, slyszalem ze w zderzqku przednim sa troszke inne mocowania. Drzwi sa takie same, a jesli chodzi o blotnik to rozni± sie malym kierunkowskazem;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar mcdziubek
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Sk±d
    Windsor and Slough
    Blog
    1

Ja mia³em rudego 102 na blotnikach z ty³u oraz kilka wgniecen plus ruda na dole dzrzwi. Razem ze wszystkim zap³aci³em 5 klocków i warto by³o. Mam 98 rok. Czy nie taniej podjechac do dobrego lakiernika czyt. Drogiego i zrobic te drzwi niz wymieniaæ sraæ pierdzieæ gry¼æ wodê a za jakis czas znowu ruda wyjdzie?

Dlaczego drogiego a no bo bylem w kilku warsztatach i wszedzie mi mówili ze oni moga zrobiæ tanio pod sprzeda¿ ale jesli chce trzymaæ auto to powinienem se znale¼æ kogos innego i znalaz³em. Polski warsztat blacharsko lakierniczy w High Wycombe.

Jestem mega zadowolony.

Cyknij pare fotek i wklej tu jakie szkody wyrz±dzi³ ci rudy 102 na tych drzwiach. Moze nie warto wymieniaæ?

Pamiêtaj ze dobry blacharz ma dojscie do reparaturek roznych elementow nadwozia.
    Ostatnio edytowane przez mcdziubek ; 11-01-2014 o 14:31
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Koszalin
    Blog
    2
    ale jak± mam pewno¶æ ze ruda po malowaniu nie wyjdzie znowu za jaki¶ czas, mówi siê ze jak ju¿ ruda raz wysz³a to wyjdzie drugi raz nawet po malowaniu tylko po jakim¶ czasie. Dlatego chcia³em poszukaæ drzwi których ruda jeszcze nie zaatakowa³a i du¿o du¿o konserwy w nie wlaæ zdjêcia wklejê jutro sami ocenicie.
    A z tymi lakiernikami to te¿ loteria nawet ten drogi potrafi spartoliæ robotê, hmm brat ma znajomego który pracuje w lakierni i maja komorê ciekawe czy oprócz malowania walcz± z ruda i ewentualnie wspawuj± reperaturki itd hmmm trzeba wykonaæ telefon :D
    Ostatnio edytowane przez vegossj1 ; 11-01-2014 o 15:07

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar PiotrekV8
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    e32 730iA V8
    Sk±d
    SzczeciN
    ruda wyjdzie tak czy siak, tylko od obecnej jako¶ci elementu i umiejêtno¶ci blacharza/lakiernika zalezy to czy to "prêdzej czy pó¿niej" bêdzie za 2-3 lata czy za 10
    Zobacz moj± siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93

freshtimer - za m³ody by byæ klasykiem, za stary by byæ platikiem

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    e38 728i
    Sk±d
    rabka zdrój
    Blog
    1
    ja osobi¶cie wolal bym zmieniæ elementy na takie których jeszcze nie "chwyci³o" , zabezpieczenie fabryczne to fabryczne, a spawnie itd. os³abia blache i w przysz³o¶ci i tak ruda wydzie . drzwi polift chyba sa inne bo inne sa progi i chyba listwy drzwi zgarniajace a za za tym idzie pewnie dzwi te¿ , ale mo¿e sie myle niech ktos potwierdzi

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Sk±d
    ¦roda ¦l±ska

Cytat Zamieszczone przez neo386 Zobacz posta
    ja osobi¶cie wolal bym zmieniæ elementy na takie których jeszcze nie "chwyci³o" , zabezpieczenie fabryczne to fabryczne, a spawnie itd. os³abia blache i w przysz³o¶ci i tak ruda wydzie . drzwi polift chyba sa inne bo inne sa progi i chyba listwy drzwi zgarniajace a za za tym idzie pewnie dzwi te¿ , ale mo¿e sie myle niech ktos potwierdzi
    Z tego co wiem to i drzwi i progi s± takie same na poliftowych progach s± tylko plastikowe nak³adki a na drzwiach inne listwy dolne jedyna ró¿nica w drzwiach to drzwi z poduch± lub bez .

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Koszalin
    Blog
    2
    a jak zauwa¿yæ ró¿nicê miêdzy drzwiami z poducha a bez osobi¶cie mam poduchy, a w ogóle dzisiaj zdarzy³a mi siê nie mi³a przygoda trafi³em na drodze sarenkê uszkodzony zderza z prawej strony halogen lata w gnie¿dzie i xenon wy¿ej ¶wieci kto¶ zna siê na wycenach z AC?

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez stachu0505 Zobacz posta
    Z tego co wiem to i drzwi i progi s± takie same na poliftowych progach s± tylko plastikowe nak³adki a na drzwiach inne listwy dolne jedyna ró¿nica w drzwiach to drzwi z poduch± lub bez .
    Progi sa inne, nie roznia sie tylko nakladkami
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    e38
    Sk±d
    Koszalin
    Blog
    2
    zdjecia szkód po zderzeniu z sarenka niby nie wielkie poza plastikami to tak jak wczesniej wspomina³em xenon wy¿ej ¶wieci plastik pod lampa jest lu¼ny,sam naroznik blotnika widaæ ze kawa³ek szpachlu odpad³:), halogen te¿ lu¼ny i dysze spryskiwaczy poprzestawiane ale one nie sa chyba skierowane na sta³e prawda? i po otwarciu maski kawa³ek plastiku spad³ na ziemie ale on pochodzil najprawdopodobniej z nerki która sta³a siê ciut lu¼niejsza i rusza siê gdy ja rêk± przesuwam na boki. Na bmwstore widze ze zderzaki sa przed i po 1999r czyli lift sie widaæ ró¿ni dobra wiadomo¶æ to taka ¿e wersja silnikowa nie ma znaczenia bo po numerze czê¶ci zderzak pasuje zarówno do ka¿dej benzyny jak diesla, chyba ze bmw store k³amie:D moze ma kto¶ do¶wiadczenie w wymianie zderzaka?

Podobne w±tki

1. [elektryka] E38 4.4 1998 przed lift. Ori Lampy Xenon z po lift, czy podejd±?
    Przez mcdziubek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 07-09-2013, 01:48
  2. Porównanie silnik przed lift i po lift pomocy
    Przez konrado001 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 29-10-2010, 21:21

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów