Mam problem ze skrzyni± e38 m62b44 1997 rok a przynajmniej tak mi siê wydaj. Auto w sumie ¶wie¿o kupione problem czasem sie pojawia czasem nie .... Poprzedni w³a¶ciciel robi³ regeneracje konwertera, wymieni³ kosz, komplet tarcz, komplet przek³adek i uszczelniaczy oraz filtr , olej, podobno wymienia³ tez sterownik a przynajmniej tam co¶ z nim by³o kombinowane tak wynika z faktur które dosta³em razem z dokumentami auta. Problem polega na tym ze czasem nie zale¿enie czy ciep³e czy zimne auto ale czê¶ciej przy zimnym po wrzuceniu D auto odrazu wrzuca bieg ale po puszczeniu hamulca raczej ma³o chêtnie rusza leniwie powoli albo wogóle jak juz tylko to sie pojawi taka opcja to kazda zmiana biegu jest ma³o p³ynna z takim zamuleniem albo do¶æ d³ugo nie zmienia biegu wogóle np 10 sek jedzie na 2 albo 3.problem czasem mija szybko czasem po jakis 10 min jazdy czasem zaczyna miec to w czasie jazdy po zatrzymaniu sie np. na ¶wiat³ach b³êdów w kompie ¿adnych ale ze mam inpe faszystowsk± to poza b³êdami jako¶ nie zag³êbia³em siê dalej w mo¿liwo¶ci programowe. remonty by³y robione 1 grudnia 2011 wiec nie tak znowu dawno .... gdzie szukaæ problemu czujnik jakis jaka¶ linka steruj±ca nie wiem w sumie nawet czy tu jest w tym aucie moze elektronika wi±zka jakies pomys³y wszelkie sugestie mile widziane :D

Odpowiedz z cytatem