postaram sie w tym tygodniu, naturalnie dam znać
Nie wiem jak sytuacja u "rodziny", ale w moim przypadku wymiana gongu pomogła. Jeszcze raz dziękuję RWD za pomysł, a Jarkowi za gong! :]
Okazuje się, że poszukiwania przyczyn należy zaczynać od najprostszych rozwiązań. Ja niepotrzebnie tę "oczywistą oczywistość" odrzucałem.
W tym miejscu warto dodać, że występują 2 rodzaje gongów - przedlift i polift, jednak różnią się tylko obudową. Oba są rozbieralne, a ich wnętrzności wzajemnie wymienne ;)
Super że udało się usunąć usterkę :-)
Co do rodzajów gongów to ja dorzuciłbym jeszcze trzeci typ a mianowicie gong do PDC. Różni się on tym iż oprócz dwóch wejść na kostki (3 i 4 pinowe) ma dodatkowe wejście na jeden pin.
7er
więc szukam poliftowego bez bajerów :) chętni na PW.
Panowie,
nie lepiej zainwestować w nowy głośnik o zbliżonych parametrach?
Gong używka nie wiadomo po jakim czasie odmówi działania. Ja u siebie przerabiałem temat z niedziałającym gongiem. Kupiłem używkę i gongała krótko. Rozmontowałem obudowę (dwa zatrzaski chyba) przelutowałem głośnik na nowy (koszt 5pln) i gong bangla jak zły.
Szerzyłem defetyzm na wrogich ziemiach :D
, ale obiecuję poprawę Panie Czepialski i żeby nie być gołosłownym, to głośniczki kupowałem w TYM sklepie. Fabryczny głośnik ma 80 Ohm, ale ten z 50 tez daje radę. Tym sposobem ożywiłem dwa gongi.