Dzis calkiem przypadkowo podlaczylem swoje e65 pod czytnik kodow obd2 i wyskoczyly mi dwa bledy P0741 i P0491 . Szukalem w internecie i nie znalazlem dokladnego opisu tych bledow . Moze ktos z forumowiczow ma wieksza wiedze na ten temat .
Dzis calkiem przypadkowo podlaczylem swoje e65 pod czytnik kodow obd2 i wyskoczyly mi dwa bledy P0741 i P0491 . Szukalem w internecie i nie znalazlem dokladnego opisu tych bledow . Moze ktos z forumowiczow ma wieksza wiedze na ten temat .
Z tego co wyczytalem to cos ze skrzynia biegow . No i cos sie dzieje bo zaczela mi tak zbijac na luz z lekkim szarpnieciem przy dojezdzaniu do swiatel . Mial ktos z was juz podobny problem ?
twarde zbijanie biegów?? mam tak tylko że nie mam błędów. Sam błąd w Twoim przypadku oznacza chyba ślizganie sprzęgła hydrokinetycznego ...??
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Albo za maly poziom oleju w asb ... Jutro podlacze jeszcze raz zobacze czy powraca ten blad
Dzis podlaczylem jeszcze raz skaner obd i blad znow jest . Ciekawe czy wymiana oleju poprawila by cos ?
Z tego co widze to wcale taki nie maly 850zl za olej i filtr to kupa kasy.
Bije sie z myslami czy tylko zobaczyc poziom i ewentualnie dolac czy zamawiac zestaw do wymiany oleju . Ja mam dopiero najechane 180 tys ...