Witam mam takie pytanie odnosnie doboru oleju do BMW 728i ponieważ poprzedni właściciel powiedział że wlewał ciągle 0W-40 przy czym przebieg auta ti ponad 300tys. km. Poziom oleju jest trochę poniżej normy???
Witam mam takie pytanie odnosnie doboru oleju do BMW 728i ponieważ poprzedni właściciel powiedział że wlewał ciągle 0W-40 przy czym przebieg auta ti ponad 300tys. km. Poziom oleju jest trochę poniżej normy???
Wlewaj dalej ten sam :706: bo wlewał właściwy :)
Ok dzięki za szybką i konkretną odpowiedź.
A co jeśli Pan znawca zalał mi mineralem? Stan licznika jest niby 230, w co oczywiście nie wierzę, bo pewnie jest ze 400, ale pytanie do jakiego przebiegu można lać 0W-40?
Lej jak najlepszy olej przez cały czas niezależnie od przebiegu. U mnie był zawsze lany 5w40 i przy takim pozostałem. W tej chwili mam ponad 200tys. km. Co ciekawe nigdy mi jeszcze M52 nie wziął oleju od wymiany do wymiany...
A propos, wczoraj widziałem jak wygląda w środku M52TU, który jeździł na mineralnym. Do tego jeszcze zbyt rzadkie wymiany... Zalepiony syfem oraz miał problemy z ciśnieniem ;/ Lej syntetyk w dalszym ciągu!
Ja jeżdzilem TDSem na Mobilu 1 5w50 do końca i jak sprzedawałem miała 810 tys przebiegu :)
To jednak wleje syntetyk.
piszę tu bo nie chce zakładać nowego tematu, jednocześnie będąc potępiony za nieużywanie opcji szukaj…
Mianowicie mam w/w silnik (2.8) i wiem że lany był 5W40 ale auto było do końca serwisowane w aso wiec lali swój olej "bmw". Teraz pytanie czy zalać long life 01 czy 04? castrol czy mobil (mam na myśli te z niemiec z allegro…)
Jakieś rady?
Z góry dzięki za odp…
Ja kupiłem swoje 728 nie wiedząc jaki olej był zalany...wymieniłem na 5W40 i tak pozostanie...właśnie niedawno zrobiłem drugą wymianę na ten sam olej 5W40...
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...