kolego mi brała 1l na1000 ,wymieniłem separatory ,olej mobil 5w50 , przejechane 15tyś i nie ubyło ani kropli
kolego mi brała 1l na1000 ,wymieniłem separatory ,olej mobil 5w50 , przejechane 15tyś i nie ubyło ani kropli
dokładnie póki co obserwuj ale dolewanie do ful powinno zakończyć się bardzo szybko a z tego co widzę przejechałeś już parę km więc już dawno powinno się ustabilizować... Sprawdź tak jak już pisano nieszczęsne odmy bo one może są już sparciałe i tu był by najmniejszy problem potem uszczelniacze a na końcu pierścienie...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Panowie , a co z kluczykiem. Spotkał się ktos z takim błędem ?
co do oleju to zobacz czy nie kopci na bialo jak postoi na wolnych obrotach jak jest rozgrzany
a co do pilota to zapewne masz zasrany comfort access i ktoras klamka jest zrypana
nie kopci na biało.
Czy w pilocie moze byc wina, ze zamiast akumulatroa wsadziłem zwykłą baterie , której auto nie może naładowac ?
Przecież to sie nie naładuje..
kupiłem taka sama jaka była w pilocie i dowiedziałem sie przed chwilą,ze nie ma akumulatorów o takiej pojemności, wiec wina jest zapewne w pilocie.
Ostatnio edytowane przez chimek ; 02-08-2012 o 11:31
kolego nie napisales czy masz CA w aucie
skoro wiesz ze to pilot to po co sie pytasz nas co to moze byc
tak na marginesie byly 2 typy kluczykow z wymienna bateria CA i z akumulatorkiem bez CA
napisalem ci przyczyne jezeli masz CA w aucie
z klamkami jest ok. serws zwala wine na kluczyk i zostaje tylko wymiana na nowy (ok 800zł) wiec ostygne, bo w niczym to nie przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 08-08-2012 o 15:29 Powód: OT w Temacie