Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: M60B30 - t³umik ¶rodkowy ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Kuna
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    E38 730i Manual
    Sk±d
    Kê3n

M60B30 - t³umik ¶rodkowy ?

Witam.

Przejrza³em górê tematów i co cz³owiek to opinia, jednak nie znalaz³em odpowiedzi konkretnie na nurtuj±ce mnie pytanie. Posiadam E38 3.0 V8 (M60B30).

- Czy wymiana samego ¶rodkowego t³umika na przelotowy magnaflow typu X, z uwzglêdnieniem faktu, ¿e cala reszta wydechu jest seri±, spowoduje trochê agresywniejszy d¼wiêk pracy silnika?
    - Czy op³aca siê wywaliæ katalizator i zamiast niego wstawiæ strumienicê? A mo¿e zwyk³e rurki? Chodzi mi ca³y czas o d¼wiêk przy braku spadku mocy.

Jak dla mnie moje auto jest trochê za ciche, chcia³bym uwydatniæ piêkno V8-ki.

Pozdrawiam.
    Kuba

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar norbi 735il
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    by³o BMW e34-520i, 2x e32 735i......jest BMW e38 4.0i 94r.
    Sk±d
    Czêstochowa
    witam,
    je¿eli chodzi o t³umik ¶rodkowy to jak go wyjmiesz i wstawisz magnaflow typu X to tak jak by¶ wstawi³ rurki i na pewno bêdzie g³o¶niej,
    a je¿eli chodzi o kata to jak za³o¿ysz strumienice za miast kata to auto bêdzie g³o¶niejsze i bardziej zrywniejsze i mniej pali³o bo je szybciej rozbujasz-na strumienicy auto jest bardziej dynamiczniejsze .Kata mo¿esz sprzedaæ za nie ma³e pieni±dze:D
    Ja u siebie mam zamiast kata strumienice ,wyci±³em t³umik ¶rodkowy i za³o¿y³em rurki. Auto jest bardziej dynamiczniejsze ni¿ by³o dziêki strumienicy i teraz na prawdê fajnie chodzi i s³ychaæ.
    pozdr
    Ostatnio edytowane przez norbi 735il ; 31-07-2012 o 16:30

Podobne w±tki

1. [uk³ad wydechowy] ¦rodkowy t³umik
    Przez Johnny735 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-08-2011, 00:09
  2. [E38] T³umik ¶rodkowy
    Przez tomcad w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24-08-2010, 14:31

Uprawnienia umieszczania postów