oki jutro sprawdze bledy, ale wydaje mi sie ze lockup siada bo dzis obserwowalem zachowanie 4 biegu i podobne zjawisko wystepuje na 4 tylko ze obroty spadaja o jakies 200 przy wyzszych obrotach kolo 3.500. podejrzewam ze lockup siada i byc moze konwerter tez:( orientuje sie ktos jaki koszt naprawy lockup , konwerter mozna zregenerowac za ok 600zl ale lockup to nawet nie wiem gdzie szukac, czy to jest zintegrowane z konwerterem czy gdzies glebiej siedzi w skrzyni. Da rade zrobic to samem?? jeszcze nigdy nie oddalem auta do mechanika wszystko do tej pory samemu ogarnialem,ale jak juz naprawialem to takie pierdolki bardziej. kolo poludnia podepne kompa to napisze jakie byki wyskakuja. Do jutra pozdrawiam
Hej i tak jak mowilem podpialem inpe zero bledow, corsofta 1.4 zero bledow, czysto zrobilem reset adaptacji i du.pa. w piatek biore sie za wymiane filtra oleju bo wyczytalem ze jak jest jakiejs kilowej firmy, to jego budowa powoduje jakies problemy z olejem, a problem ten wystapil jakos po wymianie (tak mi sie wydaje albo dziwny zbieg okolicznosci) przy okazji jak juz bede mial miske zdjeta mozna cos przeczyscic posprawdzac??
jak zedjmiesz miske to wyczyść albo zleć komus kto umie wyczyszczenie plyty sterującej praca skrzyni to ona często sprawia problemy a nie mechaniczne uszkodzenie skrzynia
Kolego pierwsza sprawa jaki olej zalałeś do skrzyni?Ile go wlałeś w litrach?Jaki był stan oleju który zlałeś?Czy na magnesach były jakieś opiłki a na pokrywie szlam??
olej napewno jest prawidlowy , zielona tabliczka na skrzyni. weszlo ok 6 litrow oleju, a magnes byl caly od opilkow. teraz czekam za nowym filtrem i wymienie filter jeszcze raz moze ten byl cienkiej jakosci. wyjezdzam na urlop jutro z rana i jak wroce to biore sie za wymiane. Bunia ma tydzien odpoczynku bo jedziemy kumpla autem. zobaczymy ale cos mi sie wydaje ze konwerter juz sie konczy. zobaczymy jak wymienie filtr. zobacze ile sie opilkow zgromadzilo na magnesie przez 2 tygodnie jezdzenia. napisze jak juz zmienie filtr. pozdrawiam