-
Początkujący Użytkownik
czy majac do wybory auta tak samo wyposazone, z tego samego rocznika - takie same (wiem, ze to nie mozliwe:)
i jeden bylby po drobnej stluczce drugi nie to ktory wybierzecie? Dla jednego wazniejsze bedzie wyposazenie, dla innego przebieg a jeszcze dla kolejnej osoby oryginalnosc. Ja mam takie spaczenie, ze blachy musza byc nietkniete - i to jest moja sprawa:)
Czy ja gdzies komus wmawiam jakams ideologie, poglady - ze tylko auto bezwypadkowe? Sam mam tez xsare jako samochód do jazdy codziennej, auto powypadkowe (jezdzi prosto, opon nie zdziera) i jestem z niego bardzo zadowolony. Czego bym nie robil, w miescie nie spali wiecej niz 11,6Lgazu, a na trasie jest duzo mniej, duzo. I co? Jezdze, ale teraz szukam auta do kochania - a takie musi byc dla mnie blacharsko nietkniete i mozliwie oryginalne. Oczywiscie, nie oczekuje od samochodu z tych lat stanu idealnego - bo to nie mozliwe (choc sam znam conajmniej 2 przypadki aut ponad 12 letnich w stanie niemal fabrycznym ale to wyjatki potwierdzajace regule). Dopuszczam malowane zderzaki, nie przeszkadzaja mi odpryski na lakierze (np masce bo to nie uniknione), nieoryginalna szybe jesli jest to w jakis rozsadny sposob udokumentowane. Ale moim marzeniem jest pelen oryginal.
Z szybami, kloszami.
i tyle na ten temat:) Jeden woli corke, drugi tesciowa a trzeci napala sie na tescia, a co tam:)
bardzo bylbym wdzieczny za udzielenie mi odpowiedzi na w/w pytania. To wazne. Nie twierdze, ze wymieniona szyba musi odrazu oznaczac powypadkowosc, podobnie jak nieoryginalny klosz itp. Ale jesli uda nam sie znalesc auto z w/w oryginalnymi elementami to jest duze prawdopodobienstwo (ba prawie pewnosc) ze samochód nie ma kolorowej histori.
zreszta mysle, ze sa to ciekawe zagadnienia warte opisania, nie tylko pomocne w przypadku zakupu auta...
pozdrawiam,
Bartosz
Uprawnienia umieszczania postów