-
Początkujący Użytkownik
przepraszam za moje lenistwo - zapoznalem sie juz z w/w zagadnieniami, ale nadal mam pare pytan, na ktore nie znalazlem odpowiedzi.
Lampy/klosze - producent hella - ale czy sa jakies numery oznaczajace, ze szklo jest oryginalne?
jakis numer seryjny, moze jest data (w toyocie jest producent, napis toyota japan, numer, który na parach lamp przod/tyl jest ten sam). Jak jest tu, jakie oznaczenia mozna tam znalesc i co one oznaczaja (holologacje i mormy pomijam)? fajnie, gdyby ktos stawil zdjecie w/w symboli w e38
lakier - jaka jest jego grubosc? czy na zewnetrznej powierzchni jest wszedzie taki sam. jesli nie to jakie roznice sa dopuszczalne. jaka jest oryginalna grubosc lakieru w mikronach? (czytalem, ze e seri 5 130mikronow cirka)
Komora silnika i podloga bagaznika pokryta jest lakierem bazowym? Co to oznacza? Wyczytalem, ze sie nie swieci i na chlopski rozum powinna byc ciensza - ile powinna miec?
elementy laczen powinny byc zabezpieczone kitem - jak to wyglada - moze ktos ma fotke?
szyby, powinny miec symbol bmw, rowniez przednia (w innych markach czasami zdarzaja sie wyjatki - np ford)
To oczywiste. Ale czy jest jakis numer, któy określa - ze wszystkie szyby sa od tego egzemplarza?
jak jest z oznaczeniem daty, czytalem, ze bmw nie stosuje metody cyfry i kropek - po czym mozna okreslic rok produkcji?)
chcialbym zaznaczyc, ze na te pytania nie znalazlem odpowiedzi, albo informacje byly sprzeczne, niekompletne.
bardzo bylbym wdzieczny za zdjecia pogladowe - jak wiadomo zdjecie jest lepsze od najdokladniejszego opisu.
interesuja mnie dane dot. e38
pozdrawiam,
Bartosz
Uprawnienia umieszczania postów