Cytat Zamieszczone przez malpa_tg Zobacz posta
widze ze nie tylko ja mialem/mam problemy z odszkodowaniem ;/ moja 7er wycenili w stanie nieuszkodzonym na niecale 4tys jednak to ze byla uderzona w bok przez goscia to cena zeszla do 2800zl, dostalem odszkodowanie po poltora miesiaca (2480zl) jak kazdy wie, ogarnalem to za duzo mniej jednak to nie znaczy ze nie odpuszcze i nie napisze odwolania co do kwoty wyplaconej za szkode, w liscie ktory dostalem od PZU napisano ze moge sprzedac auto na aukcji za kwote 2800 brutto !! zadzownilem i zapytalem co to za chory system jakis aukcji, gosc odpowiedzial ze PZU wystawia uszkodzone auta na anonimowe aukcje i te samochody licytuja warsztaty samochodowe i firmy utylizacyjne wiec moje pytanie gdzie tu jest KU**A sprawiedliwosc ?
4tys wartość auta przed szkodą? Chłopie lepiej sprawdź co za auto Ci wycenili bo po avatarze widzę że to E38... Moja to 94 rok jeden z pierwszych miesięcy produkcji a wg. InfoExpert ma wartość między 11 a 13tys. Więc nie widzę opcji żeby wartość Twojego pojazdu mogła być niższa chyba że poruszałeś się w chwili zdarzenia autem po dachowaniu, bez kół silnika i innych przyległości

Ta metoda szkody całkowitej też jest debilna moim zdaniem no chyba że przydzwonisz czymś stosunkowo nowym. Skoro biorą wartość rynkową wraku to niech biorą wartość rynkową pojazdu przed szkodą. Rok temu dostawałem za swoją 20tys i na szczęście nie zdecydowałem się na sprzedaż a w tym roku wleciał jeszcze zawias za 4tys + rachunki na jakieś 3tys za ogarnięcie chłodzenia, wycieków z hydrauliki kierowniczej i całego układu kierowniczego... I moje auto jest warte niecałe 12tys wg. tych pierdolców.

Z ciekawości sprawdzałem ostatnio wartość E55 AMG które rozważam po E38 i wg. Eurotaxu to ok. 75tys. Za tyle już można kupić w miarę sensowny egzemplarz więc gdybyś przydzwonił takim autem i policzyli by całkowitą, to byś wyszedł na tym systemie aukcyjnym dobrze. Innymi słowy, sprzedałbyś wrak, przyjął wypłatę i dostał do ręki wartość rynkową auta. Niestety im starsze auto tym gorzej.