Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: Szkoda całkowita na E38

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Hej i jak tam się temat rozwija?
    Na razie mija prawie tydzień od przesłania odwołania i brak info. Ale wróciłem dopiero z wakacji więc nie miałem okazji ponaglać/męczyć.

Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    za słoneczka dostałes 85 zł dopłaty???? kpina !!!!
    Też mi się to wydawało dziwne, i korekta -500zł za ogumienie którego komplet kosztuje ok. 6000zł w porównaniu z 16" 235 które nowe nie przekroczą 2800zł. Ale jestem zadowolony z takiej wyceny i tak.

Będę dawał znać jak się temat rozwinie i zakończy.
    Ostatnio edytowane przez Inur ; 07-09-2012 o 08:50

BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Mała aktualizacja, "uznano" moje odwołanie i wyliczono:
    - Wartość pojazdu przed zdarzeniem 11800zł
    - Wartość pojazdu po zdarzeniu 4870zł

Przy pierwszej wycenie wartość pojazdu po zdarzeniu określona była na trochę ponad 3tys zł. Dzwoniłem dziś do oferenta i mówił, że miał pełną świadomość że licytuje E38. Ale ta oferta już nieważna bo znaleźli klienta który da więcej. W związku z tym przyznano mi dopłatę 3390zł przy czym nie ma ani słowa o tym że zamierzają uregulować fakturę za rzeczoznawcę w wysokości prawie 1000zł.

Nadal brakuje prawie 4 tys. Leci kolejne odwołanie, jeśli tym razem na nie nie przystaną to robię wycenę warsztatową na wartość do 11800zł a potem do sądu. Ich strata.

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Nie dawno była taka sytuacja.Dla koleżki e38 '99 kobieta wjechała (pojechała na czerwonym) w przedni lewy błotnik.
    Uszkodzone przy tym zostało:
    -błotnik
    -drzwi kierowcy lekko wgniecione
    -amor
    -kawałek zderzaka przód (wielkości pudełka zapałek)
    -poduszki drzwi wystrzelily i kurtyna wyleciała
    -mocowanie poduszki silnika sie urwało

Każdy kto się zna wie mniej więcej jakie były koszty całkowitej naprawy.(max2500zl)
    Od ubezpieczyciela dostał około 10,5tys.

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    i tak skromnie za lekko puknięty zderzak z tyłu dostałem 7400 a poszłem na ugode

BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Czyli w tym przypadku niecałe 7tys za skasowany przód to śmieszna kwota. Przygotowuję kolejne odwołanie, czy ktoś wie czy oni sobie mogą od tak w kółko wrzucać auto na platformę aukcyjną i w kolejnej rekalkulacji stwierdzić, że podnieśli wartość mojego auta przed szkodą o 2tys zł ale znalazł się oferent który za auto da 2tys zł więcej niż ostatnio a co za tym idzie wartość odszkodowania pozostaje bez zmian?

BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Otrzymałem jeszcze taką informację, otóż nie chcą mi zwrócić kosztów rzeczoznawcy niezależnego gdyż jego powołanie było ich zdaniem bezzasadne.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Mają 240 dni od zgłoszenia na wypłatę odszkodowania, jeżeli strony nie mogą dojść do porozumienia.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar malpa_tg
    BMW
    740i
    widze ze nie tylko ja mialem/mam problemy z odszkodowaniem ;/ moja 7er wycenili w stanie nieuszkodzonym na niecale 4tys jednak to ze byla uderzona w bok przez goscia to cena zeszla do 2800zl, dostalem odszkodowanie po poltora miesiaca (2480zl) jak kazdy wie, ogarnalem to za duzo mniej jednak to nie znaczy ze nie odpuszcze i nie napisze odwolania co do kwoty wyplaconej za szkode, w liscie ktory dostalem od PZU napisano ze moge sprzedac auto na aukcji za kwote 2800 brutto !! zadzownilem i zapytalem co to za chory system jakis aukcji, gosc odpowiedzial ze PZU wystawia uszkodzone auta na anonimowe aukcje i te samochody licytuja warsztaty samochodowe i firmy utylizacyjne wiec moje pytanie gdzie tu jest KU**A sprawiedliwosc ?

BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Cytat Zamieszczone przez malpa_tg Zobacz posta
    widze ze nie tylko ja mialem/mam problemy z odszkodowaniem ;/ moja 7er wycenili w stanie nieuszkodzonym na niecale 4tys jednak to ze byla uderzona w bok przez goscia to cena zeszla do 2800zl, dostalem odszkodowanie po poltora miesiaca (2480zl) jak kazdy wie, ogarnalem to za duzo mniej jednak to nie znaczy ze nie odpuszcze i nie napisze odwolania co do kwoty wyplaconej za szkode, w liscie ktory dostalem od PZU napisano ze moge sprzedac auto na aukcji za kwote 2800 brutto !! zadzownilem i zapytalem co to za chory system jakis aukcji, gosc odpowiedzial ze PZU wystawia uszkodzone auta na anonimowe aukcje i te samochody licytuja warsztaty samochodowe i firmy utylizacyjne wiec moje pytanie gdzie tu jest KU**A sprawiedliwosc ?
    4tys wartość auta przed szkodą? Chłopie lepiej sprawdź co za auto Ci wycenili bo po avatarze widzę że to E38... Moja to 94 rok jeden z pierwszych miesięcy produkcji a wg. InfoExpert ma wartość między 11 a 13tys. Więc nie widzę opcji żeby wartość Twojego pojazdu mogła być niższa chyba że poruszałeś się w chwili zdarzenia autem po dachowaniu, bez kół silnika i innych przyległości

Ta metoda szkody całkowitej też jest debilna moim zdaniem no chyba że przydzwonisz czymś stosunkowo nowym. Skoro biorą wartość rynkową wraku to niech biorą wartość rynkową pojazdu przed szkodą. Rok temu dostawałem za swoją 20tys i na szczęście nie zdecydowałem się na sprzedaż a w tym roku wleciał jeszcze zawias za 4tys + rachunki na jakieś 3tys za ogarnięcie chłodzenia, wycieków z hydrauliki kierowniczej i całego układu kierowniczego... I moje auto jest warte niecałe 12tys wg. tych pierdolców.

Z ciekawości sprawdzałem ostatnio wartość E55 AMG które rozważam po E38 i wg. Eurotaxu to ok. 75tys. Za tyle już można kupić w miarę sensowny egzemplarz więc gdybyś przydzwonił takim autem i policzyli by całkowitą, to byś wyszedł na tym systemie aukcyjnym dobrze. Innymi słowy, sprzedałbyś wrak, przyjął wypłatę i dostał do ręki wartość rynkową auta. Niestety im starsze auto tym gorzej.

BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Sprawa się powoli kończy. Uzyskana kwota 7500zł, dwa odwołania, wizyta u rzeczoznawcy, wizyta u prawnika. Choć ostatni miał pomóc w odzyskaniu prawie 1000zł za rzeczoznawcę bo Warta wyceniła pojazd jako E32 to tego samego dnia którego się do prawnika wybrałem otrzymałem decyzję o tym że jednak zwrócą mi koszt rzeczoznawcy. Bronili się przed tym do samego końca aż napisałem likwidatorowi mniej oficjalnie że mu nie odpuszczę. Pozostaje mi przesłać oryginał faktury za rzeczoznawcę i zwrócą mi vat, na razie wypłacili kwotę netto.