Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 45

W±tek: Czy to siê op³aca?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar Patromierz
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Sk±d
    Warszawa

Czy to siê op³aca?

Witam!
    Samochód to E38 750iL z 95 roku.
    Zamierzam je kupiæ, dowiedzia³em siê co jest w niej PRAWDOPODOBNIE zepsute:

1.Wspomaganie dzia³a po 15 minutach (wcze¶niej s³abiutko) - chyba pompa od wspomagania
    http://www.iparts.pl/czesc/pompa-wsp...61-JPR333.html - to by³oby ok?

2.Pali siê czujnik braku p³ynu ch³odz±cego (mimo, ¿e p³yn jest ok) - chyba czujnik

Pytanie me brzmi - czy to siê op³aca? Ile kosztowa³aby ca³a naprawa? W³a¶ciciel mówi, ¿e opu¶ci tysi±c.
    Z góry dziêki za pomoc!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar kubosh
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    9
    Kolego mo¿e napiszesz trochê wiêcej info o samochodzie który zamierzasz kupiæ ? W ka¿dym aucie jest co¶ do zrobienia i w.w przez Ciebie rzeczy to sa duperele . Trzeba sprawdziæ 7er na kompie , sprawdzic czy nie ma wycieków z silnika , skrzyni itp itd. Tak wiêc czekamy na wiêcej informacji i co¶ pomy¶limy :)

Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Sk±d
    Warszawa
    Auto jest kawa³ek ode mnie, sprawdzali znajomi i wycieków nie ma. Je¶li bêdê jecha³ po nie, zabra³bym je do jakiego¶ diagnostyka. Niestety na t± chwilê nie mogê za du¿o powiedzieæ. Auto ma nivo, pójdzie za 19 ty¶. Jakie¶ info pomo¿e w wycenie kosztów?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    brak
    Sk±d
    podkarpacie
    19 tys. za e38 z 95 roku i z takimi usterkami??? Gosciu pusci tysiac zloty a ty za tego tysiaca najwyzej benzyne kupisz na powrot do domu, a nie naprawy zrobisz. Mialem kiedys przejscia z palacym sie czujnikiem plynu chlodzacgo i juz zaczeli mi po kolei wszystko wymieniac, masakra - rewelacyjny argument ze pewnie tylko czujnik do wymiany...
    co do wspomagania to nie wiem co moze byc, ale to nigdy nie sa proste i tanie sprawy.
    szukaj czegos co jezdzi a nie od razu sklepy z czesciami przegladasz! ja nie wiem - ale dla mnie to paranoja. Swoje e38 750 sprzedalem za niewiele wiecej i nie mialo zadnych bledow, bylo kilka lat mlodsze i jak nowe w srodku.
    wiem jak to jest gdy sie czlowiek napali i chce miec auto na juz, ale zalecam sie wstrzymac, przegladac oferty nawet i przez kolejne 3 miesiace, a nie pozniej pisac posty na forum. Wersja long kusi i na pewno bedzie malo ofert albo wcale, ale zeby pchac sie od razu w naprawy..? jestem na nie. Zrobisz jak uwazasz.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar kubosh
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    9
    Pamiêtaj ,¿e przy pierwszym przegl±dzie wiele rzeczy przy V12 wymieniasz podwójnie. Zobacz czy nie poci siê dyfer i jak dzia³a nivo . Jezeli chodzi o wspomaganie - ja stawiam pompê - kole¿ka mia³ taki sam problem w E39 i wymiana pompy pomog³a . co do drugiego to najlepiej pod³±czyæ siê kompem do 7er i wtedy sprawdzasz b³êdy. W sumie mo¿e odezwij siê do Michal750 - on Ci powie na co spojrzeæ przy zakupie bo tez ma 750iL

Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Sk±d
    Warszawa
    Auto jest kolegi z forum (utrzymam dyskretno¶æ), jest bardzo ³adne, indyvidual, lakier oryginalny (troszkê zniszczony, ale piêkny odcieñ). Szukam czê¶ci, ¿eby zrobiæ od razu auto, a nie je¼dziæ ze ¶wiadomo¶ci±, ¿e mogê gdzie¶ stan±æ. Zgodzê siê z Tob±, ¿e napali³em siê na auto - wszystko ma to co chcia³em, nawet wiêcej. Szukam tylko i wy³±cznie 750'tek bez gazu, a tego nie jest za du¿o, a jak jest - szkoda patrzeæ. Niestety mam taki problem a ryzyko du¿e, chce siê zaryzykowaæ, tylko strach trochê przed konsekwencjami potem...

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    mowa jest o moim aucie, male wyjasnienia.

kierownica i wspomaganie dziala, jak auto odpalam zimne jest ca³y czas OK, CZASAMI jak odpale cieple kierownica wpada w trym autostradowy (tz wszystko dzia³a tyle ze chodzi z oporem) jak rusze choc 10cm do przodu wszystko wraca do normy i juz prawodlowo przez caly czas jak jezdze. Pewnie sa jakies b³edy w servotroniku, kiedys diagnozowa³em, nic niewysz³o, mi to nieprzeszkadza, a jak ktos pisze ze to pompa gratuluje znajomosci, a czujnik poziomu plynu kosztuje tyle co dobre 0.7, aha i tez zapala sie czasami i to nie po odpalaniu a po przejechaniu 2-3km i pozniej gasnie, tez tego nierobi³em bo troszke ciasno jest tam dojsc. To pamietaj s± drobnostki. bardziej bym sie martwi³ gdyby auto sie przegrzewa³o, ciek³o ze skrzyni lub szarpa³o przy zmianie biegów. Koszta takiej naprawy to 200-300 takich czujników od p³ynu,

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    kierownica i wspomaganie dziala, jak auto odpalam zimne jest ca³y czas OK, CZASAMI jak odpale cieple kierownica wpada w trym autostradowy (tz wszystko dzia³a tyle ze chodzi z oporem) jak rusze choc 10cm do przodu wszystko wraca do normy i juz prawodlowo przez caly czas jak jezdze. Pewnie sa jakies b³edy w servotroniku, kiedys diagnozowa³em, nic niewysz³o, mi to nieprzeszkadza, a jak ktos pisze ze to pompa gratuluje znajomosci, a czujnik poziomu plynu kosztuje tyle co dobre 0.7, aha i tez zapala sie czasami i to nie po odpalaniu a po przejechaniu 2-3km i pozniej gasnie, tez tego nierobi³em bo troszke ciasno jest tam dojsc. To pamietaj s± drobnostki. bardziej bym sie martwi³ gdyby auto sie przegrzewa³o, ciek³o ze skrzyni lub szarpa³o przy zmianie biegów. Koszta takiej naprawy to 200-300 takich czujników od p³ynu,
    Czesto spadek napiecia przy odpalaniu powoduje czasowa deaktywacje servotronica stad i przez chwile kiera chodzi ciezej. Co do drugiej usterki w najgorszym przypadku wymiana zbiorniczka wyrownawczego- koszt okolo 50eur + robota + ew nowy plyn
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 740iA & E65 730d
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Czesto spadek napiecia przy odpalaniu powoduje czasowa deaktywacje servotronica stad i przez chwile kiera chodzi ciezej. Co do drugiej usterki w najgorszym przypadku wymiana zbiorniczka wyrownawczego- koszt okolo 50eur + robota + ew nowy plyn
    Czyli mówi±c jednym s³owem - drobnostki? :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez Patromierz Zobacz posta
    Czyli mówi±c jednym s³owem - drobnostki? :D
    Jak na miare E38 750i to drobnostki :)
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Podobne w±tki

1. czy da siê?.. a raczej (Gdzie) da siê...
    Przez Livre w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15-01-2011, 16:58
  2. E38 Czy siê op³aca braæ.
    Przez robert1903 w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 13-09-2010, 17:24
  3. [ elektronika] czy op³aca sie naprawiac wzmacniacz
    Przez marcinj_84 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 11-01-2010, 17:20
  4. Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 13-11-2009, 09:17

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników