Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: Czujnik ci¶nienia oleju, b³±d, wymiana

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory

Czujnik ci¶nienia oleju, b³±d, wymiana

Cze¶æ,

Ostatnio wyskoczy³ mi b³±d czujnika ci¶nienia oleju, w komputerze te¿ - oil press - stop engine :-)
    Z tego co siê zorientowa³em to czujnik jest przy filtrze oleju. Gdzie jest jeszcze drugi czujnik odpowiadaj±cy za ten komunikat?
    Czy czujnik wyrzucaj±cy b³±d thermal oil level te¿ odpowiada za ci¶nienie oleju? Jestem przed zmiana oleju, wiêc chcia³em siê dopytaæ czy jaki¶ z czujników trzeba wymieniaæ przy spuszczonym oleju?

Czy czujnik przy filtrze oleju reaguje na b³±d ci¶nienia przy ni¿szym stanie oleju np. Poni¿ej po³owy podzialki na bagnecie?
    Odno¶nie jego wymiany to jest sporo d³ubania czy nie jest to k³opot i po zakupie czujnika wymieniê go bez problemu?

Pozdrowionka,

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    7
    thermal oil level -- czujnik jest w "ma³ej" misce olejowej. ci¶nienia nie sprawdza.
    oil press stop engine -- pojawia siê, gdy czujnik przy filtrze ma nieprawid³owe odczyty.
    jak masz niski stan oleju, to przy hamowaniu mo¿e siê pojawiæ ten komunikat.
    podobno ten czujnik sprawdza dodatkowo temperaturê oleju... (?)
    spotka³em siê z przypadkiem, ¿e czujnik by³ niesprawny i pojawia³ siê sporadycznie komunikat "oil press stop engine"

czujnik w misce zmieniasz przy spuszczonym oleju.

U mnie przez parê dni by³o 1mm poni¿ej kreski minimum na bagnecie i jedyny b³±d jaki siê pojawi³ to "check oil level".
    Ostatnio edytowane przez hatecraft ; 24-07-2012 o 11:04
    Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    E66 735Li
    Sk±d
    ¯ory
    Dziêki za wskazówki.
    Zastanawiam siê czy ten czujnik przy filtrze oleju mo¿e szwankowac z powodu np. brudnego oleju, zabrudzenia olejem?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    E 38 750 iL
    Sk±d
    Strzegom
    Czy w 750 il 96' czujnik ci¶nienia oleju bêdzie te¿ przy filtrze?...nie zapala mi siê kontrolka od ci¶nienia oleju przy starcie silnika...sprawdzê te¿ ¿aróweczkê w zegarach oczywi¶cie...i czy je¶li nie ¶wieci siê lampka od ci¶nienia oleju je¶li co¶ by siê z nim dzia³o wyskoczy mi komunikat na pasku check control??

Podobne w±tki

1. [mechanika] Wymiana czujnika ci¶nienia oleju
    Przez cutthr0at w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 16-12-2014, 20:24
  2. M60B30 czujnik ci¶nienia oleju
    Przez bmw4woman w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-03-2010, 17:12
  3. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-05-2009, 15:31
  4. [mechanika] B³±d czujnik poziomu oleju 3.0 V8