Póki co, zdjęcie w dniu zakupu. Jest trochę roboty - poprawki blacharskie, jakieś drobiazgi wewnątrz etc. Ogólnie chcę zachować wygląd wynikający z VIN i w związku z tym mam kilka dylematów, głównie niepokoją mnie ksenonowe światła, które ktoś założył - reflektory oczywiście są oryginalne BMW (Bosch), działa ręczne sterowanie. Nie mam niestety spryskiwaczy, a samo ich założenie wiąże się z modyfikacjami a nie do końca wiem, co jest konieczne, żeby to uskutecznić. Mam jeszcze e39 z oryginalnymi ksenonami i tam jest układ samopoziomowania świateł, więc pewnie dodatkowo to jeszcze skomplikuje całą czynność ulegalnienia tych reflektorów w e38. Oprócz tego mam zamiar powrócić do pomarańczowych kierunkowskazów. Tylne lampy już założone, szukam teraz oryginalnych pomarańczek do przodu - zamienniki niestety nie pasują tak, jak oryginały. Trochę mnie wkurza posufitka - jest miejsce, w którym delikatnie odkleja się materiał - muszę coś z tym zrobić. Potem jakiś pakiet startowy w postaci nowych płynów, termostatu na wszelki wypadek, świece i olej w skrzyni z filtrem. Może nowe opony. Ogólnie nie zamierzam zbyt wiele jeździć tym samochodem - kupiłem raczej jako hobby do grzebania i głaskania w garażu.
![]()

Odpowiedz z cytatem