Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: [NIVOmaty] Gdzie zregenerować??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    730i ECE L A

[NIVOmaty] Gdzie zregenerować??

Mam pytanie do urzytkowników Naszego forum.

Czy ktoś z Was posiada może informację na temat regeneracji NIVOmatów??
    Nie interesuje mnie konkretnie cena, tylko bardziej gdzie w Poznaniu lub okolicach można zregenerować w/w amortyzatory.
    Szukałem dość intensywnie w internecie, ale poległem. Dzwoniłem również w kilka miejsc i dowiedziałem się, że raczej nie regeneruje sie tego typu hydrauliki. Nie jestem do końca pewien czy jest to prawda, więc kieruje pytanie do specjalistów z forum.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 28-07-2013 o 20:50
    Szatan ma trzy szóstki. Ja mam siódemke :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 4.4iLA, było e32 3.0 m60
    Ta firma z gdańska się tym zajmuję
    http://www.nagengast.pl/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Tak jak Kolega wyżej pisał, wyślij do Gdańska. Dzwonisz, umawiasz się i wysyłasz, po 3-ech dniach odsyłają do Ciebie. Przód coś ok.260/sz, tył trochę droższy. To nie jest skomplikowana naprawa, bo to jest zwykły siłownik hydrauliczny, ale mało kto to naprawia. Później działa jak nowy.
    Pozdrawiam
    monster_pl

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Przód coś ok.260/sz, tył trochę droższy.

Od kiedy z przodu jest NIVO ;)
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez Supermen

Od wtedy od kiedy w Gdańsku naprawiają ;)
    Nie ma co się czepiać nazewnictwa, to jest cały system (przód i tył) i tam to można naprawić, lub kupić nowe w serwisie. Coś tam około 3000 PLN/szt. :D
    monster_pl

Vip Vip Awatar artas270
    BMW
    Bmw 740i 4.4l
    Cytat Zamieszczone przez maciej730
    Ta firma z gdańska się tym zajmuję
    http://www.nagengast.pl/
    Tacy specjaliści że u brata w e32 polegli z naprawą nivo aż w końcu po kliku wizytach a nivo nie działało auto sprzedał.
    Ja osobiście kiedyś u nich regenerowałem amory w renault clio było to zrobione w miare dobrze.Ostatnio zdecydowałem się na naprawe u nich zawieszenia w moim Bmw e38.Lepiej być przy wymianie części bo podmieniają na coś innego tak było w moim przypadku.Zamiast Lemfordera powstawiali mi TRW, w ostateczności zwrócili mi część kasy.
    Z tą wysyłką do nich może być tak że wyślesz im swoje amory a dostaniesz np moje :) Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Cytat Zamieszczone przez artas270 Zobacz posta
    Tacy specjaliści że u brata w e32 polegli z naprawą nivo aż w końcu po kliku wizytach a nivo nie działało auto sprzedał.
    Ja osobiście kiedyś u nich regenerowałem amory w renault clio było to zrobione w miare dobrze.Ostatnio zdecydowałem się na naprawe u nich zawieszenia w moim Bmw e38.Lepiej być przy wymianie części bo podmieniają na coś innego tak było w moim przypadku.Zamiast Lemfordera powstawiali mi TRW, w ostateczności zwrócili mi część kasy.
    Z tą wysyłką do nich może być tak że wyślesz im swoje amory a dostaniesz np moje :) Pozdrawiam
    Witam,
    Jestem właścicielem firmy i pragnę wyjaśnić że podczas 30 lat działalności nasza firma nigdy nikogo nie oszukała. Sprawa z podmianką części leży po stronie firmy Lemforder - w opakowaniach Lemfordera były części TRW. Sami byliśmy zdziwieni taką sytuacją dlatego wysłaliśmy zapytanie do przedstawicielstwa w Polsce. W odpowiedzi dostaliśmy informację że takie praktyki są teraz stosowane i firma Lemforder czasami sprzedaje pod swoim logiem (tylko opakowanie) części o podobnej jakości innych producentów. Scan pisma mogę wysłać niedowiarkom na email. Wyjaśnienie takie Panu przedstawiliśmy, lecz zamiast zrozumieć i mieć pretensje do Lemfordera którego sobie sam Pan wybrał to wypisał Pan krzywdzące opinie o oszustwie w naszej firmie. Oddaliśmy Panu pieniądze bo najważniejsze dla nas jest zadowolenie klienta ale zamiast być zadowolonym wypisuje Pan bzdury.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez nagengast Zobacz posta
    Sami byliśmy zdziwieni taką sytuacją dlatego wysłaliśmy zapytanie do przedstawicielstwa w Polsce.

Nie wierze ze firma Lemforder pozwolila by sobie na takie praktyki.

Mysle ze wina lezy po stronie polskiego dystrybutora ktory jak to czesto bywa nie dosc ze sprzedaje drozej niz np. w niemczech to do tego jeszcze cos innego lub podrobe ...

Jak by nie bylo na miejscu waszej firmy postaral bym sie zdobyc jednak czesci Lemfordera i zalatwic sprawe z klientem tak jak nalezy.

Wierze ze sa jednak takze zadowoleni klienci ktorzy korzystaja z waszych uslug.

Na forum 7er.pl istnieje zasada ze nowi uzytkownicy pisza o sobie i swoim 7er pare slow w dziale jestem nowy.

Na temat reklamy mielismy dzis juz okazje rozmawiac ....
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Cytat Zamieszczone przez Sebek Zobacz posta
    Na temat reklamy mielismy dzis juz okazje rozmawiac ....
    Przepraszam, nie chcę aby moje posty były odbierane jako reklama. Niektóre wypowiedzi są nieprawdziwe i krzywdzące, chciałbym aby klubowicz czytający forum miał pogląd dwóch stron i sam mógł wyrobić sobie opinie, a wyrobić opinie czytając posty tylko tego niezadowolonego to wiadomo jaką się wyrobi :)

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Supermen

Od wtedy od kiedy w Gdańsku naprawiają ;)
    Nie ma co się czepiać nazewnictwa, to jest cały system (przód i tył) i tam to można naprawić, lub kupić nowe w serwisie. Coś tam około 3000 PLN/szt. :D
    Mylisz pojecia- cos mi sie wydaje ze piszesz o EDC a to nie ma nic wspolnego z nivo ;)
    Sam slyszalem pozytywne opinie o tej firmie ze amorki z EDC regeneruja z powodzeniem i tu rzeczywiscie przod i tyl, a nivo to tylko tyl przod jest seryjny.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów