Wywnioskowalem z wiadomosci jaka mi wysalales i teraz ta fotka :)
Ale jak cos to jest takie cacuszko do sprzedania
Ide spac bo jak zwykle mam problemy ze wstawaniem
3m sie
Siemka . Dziś moja ukochana zachorowała - nie chcę krakać więc jutro jedziemy do garażu .
Wieczorem wpadłem do PawłaM po trochę gratów , tak więc poczatek tygodnia to wymiana kabli wysokiego napiecia i oleju w skrzyni ( w końcu )!!!
Dam foto-relację jak mi poszło i jak śmiga skrzynia :)
Co się stało?
Jechałem sobie bez szaleństw , gdy nagle obiaw - zaczał się mulić ( jakby się część cylindrów odłączyła ) po czym skrzynia wrzuciła się w tryb awaryjny . Właśnie się ogarniam i jadę zlać olej z skrzyni , poczyścić wszystko , wymienić przewody zapłonowe ( Dzięki Paweł ) . A jutro zamwiam filtr i olej - myślę ,że będzie dobrze :)
Jak odłączy połowę garów to skrzynia zawsze wbije tryb awaryjny. Zgaś i odpal powinno być ok :)
Nic nie dało - po prostu trzeba wymienić te przewody i zobaczymy co i jak - olej też trzeba wymienić :) tak więc posiedzę trochę a będę miał to z głowy :) Maskę będe miał na początku paź ( Dzięki Paweł ;) ). A niebawem wprowadzamy się z niunią do nowego garażu i zaczynamy ogarnianie :D - nie poznasz jej na wiosnę :D
Hej, masz auto poliftowe, więc u Ciebie brak sygnału z czujnika impulsów z przewodów może wyłączyć stronę, sprawdź to.
W innym przypadku przewody zapłonowe nie mają wpływu na tryb awaryjny, nawet jak padnie przewód od cewki i przerywa to jest tylko nierówne palenie, nie wyłącza tej strony.
Ponadto tryb awaryjny to przepustnica, zarówno szczotki jak i TPS w środku. Ponadto czujnik temperatury powietrza w dolocie oraz komputer EML oraz licznik.
Również przepływomierz, na jałowych sygnał stały około 2.4V DC, sprawdź, czy masz wszystkie druciki całe w przepływce.
Nie ma tego, aż tak dużo.
Daj znać jak wszystko przebadasz.
pozdrawiam Bartek
Będę badał co i jak :D i dam info :D - Dzięki wielkie :D
własnie ! przypomniało mi sie ,że licznik się czasem wali - obrotomierz ;) ale przebadam wszystko i będę myślał co i jak :)
Ostatnio edytowane przez kubosh ; 23-09-2012 o 14:12