Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Duze spalanie e32 735 manual

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    jeżdze normalnie mam zdrowe 735 i nową Sonde BOSCH ogólnie dobrze czujący sie i pracujący silnik w mieście spala 17-18litrów w trasie zeszłem do 14 mam longa ta dodatkowa masa pewnie ma jakiś niewielki wpływ na spalanie ponoć 140 kilo więcej czy jakoś tak.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez siodemka Zobacz posta
    pewnie wężyk przy listwie wtryskowej taki na 5cm Ci sparciał i cieknie, to najszybciej - nadmuch ciągnie do kabiny. wymien świece przewody, sonde, zobacz pod kopułkę jak się ma, zlikwiduj wyciek i wtedy patrz na spalanie. na czym polegał remont hamulców? może stawiają opory, zobacz czy się któreś koło nie grzeje. Mi zdrowe 735 w manualu paliło średnio na kompie 10,8 a potrafiłem z krakowa wracać do domu i na kompie miałem po 250 kilometrach średnią 8.4, ale stopa aż mnie mrowiła :D
    Kopulka jest juz wymieniona a jak bede mial chwile to sonde zaloze dedykowana a swiece i przewody NGK . Sprawdze tez wezyk o ktorym napisales . Co do hamulcy to bylo generalna wymiana wszystkiego na nowe ale wszystko jest ok.
    No a ja na tzw ecodrivingu polecialem i spalila wszystko co mialem w baku :)

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    NGK to ściuła żeby było ok to do E32 stosujemy produkty bremi na kopułke/palec i Beru świece i przewody. Ew. coś z boscha ale ja wole wkładać to co było wychodzac z fabryki

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Zestaw dedykowanych świec i kabli NGK do M30 robi to samo co Bremi. Grunt to dobierać części po katalogu i wiedzieć co się robi.

Jeden z użytkowników bronił tu nawet Sentechów czy Janmorów, że niby robią przy M70. Może, choć u mnie nie robiły.

Bosch natomiast w kwestii komponentów układu zapłonowego wyraźnie ssie i nie jest to tylko moje zdanie.
    Ostatnio edytowane przez sz4l0ny ; 16-07-2012 o 22:59
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    bez przesady NGK to nie żadna ściuła tylko wyższa półka .wracając do tematu pomiaru nie wykonasz na 100km ,zatankuj do pełna :D i wtedy po wyjeżdzeniu przelicz zużycie ,pozatym flegmatyczna jazda wcale nie jest ekonomiczna

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    moje 740 bez problemu mieści sie w spokojnej trasie ( tak 110 ) w 11 także 735i zwłaszcza manual powienien palic mniej

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kubas525
    BMW
    BMW 730iA V8 (e32) , BMW 528i Touring (e39)
    Cytat Zamieszczone przez jędrek Zobacz posta
    wracając do tematu pomiaru nie wykonasz na 100km ,zatankuj do pełna :D i wtedy po wyjeżdzeniu przelicz zużycie ,pozatym flegmatyczna jazda wcale nie jest ekonomiczna
    W 100% się z Tobą zgodzę, można jechać tak jak tu kolega mówi 80-100 km/h jednak bardzo nierównomiernie ( czyt. hamowanie przed TIRami, rozpędzanie auta ) itp. wystarczy, że się wciśnie mocniej gaz i już niszczy wynik "eco-drajwingu" i spalanie rośnie. Ja osobiście bardo rzadko zaglądam w spalanie, ponieważ nie chcę sobie psuć radości z jazdy :) ile się wleje, tyle wyjeździ :P
    http://7er.pl/album.php?albumid=284&attachmentid=4946 <-- moja 7er :)

BMW
    Freude am Fahren

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Zestaw dedykowanych świec i kabli NGK do M30 robi to samo co Bremi. Grunt to dobierać części po katalogu i wiedzieć co się robi.

Jeden z użytkowników bronił tu nawet Sentechów czy Janmorów, że niby robią przy M70. Może, choć u mnie nie robiły.

Bosch natomiast w kwestii komponentów układu zapłonowego wyraźnie ssie i nie jest to tylko moje zdanie.
    Janmory zestaw HR14 w silniku M70 działa u mnie bez zarzutu od trzech lat. Podobnie jak w kilku e31 moich znajomych, od których o tych przewodach usłyszałem. Oczywiście pewnie Beru wytrzymają dłużej, wybór należy do kupującego.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Sluzbowa skoda octavia 1.9 tdi 110KM kombi na ecodrivingu po miescie zszedlem do 5.6 a w trasie do 4.2 gdzie normalnie po miescie pali mi 8-11 a w trasie 6-7. te 11 litrow kilka razy uzyskalem ale szalencza jazda wtedy byla !!!
    Na razie powymieniam wyzej wymienione rzeczy,zaleje i porownam :)
    Najlepsze rozwiazanie a czesci do 7er biore dedykowane. Jedyne tarcze ktore dostalem od poprzedniego wlasciciela byly nie dedykowane bo od BMW E34 ! :)

Co do boscha to nasluchalem sie,ze lepiej nie kupowac . Ale wiadomo zdania sa podzielone a ja zostane przy NGK i dedykowanej sondzie :)