Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Moc w 728 bez przepływki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Dzięki wielkie za wsparcie i wytłumaczenie koledze o sens tego forum.

Dzieki za profesjonalne podejscie do sprawy.Czekam na Twoją opinię. Ktos w końcu zrozumiał moje pytanie.
    Moje autko smiga naprawde idealnie wrecz wzorowo z przepływomierzem. Naprawde naprawde kocham BMW i jeżdze nimi kupę lat. Miałem ich nascie sztuk i nie jedna mnie poszkoliła. Zęby na nich zjadłem ,ale każda doprowadziłem do można powiedziec ideału. Kumple to sie wręcz śmiali ,ze uzdrawiam niemiecka motoryzacje.Starałem sie zawsze kupować auta w stanie jak najbardziej idedalnym no ale sami wiecie jak to jest. Do auta sie nie wejdzie. Zawsze coś może wyjść w praniu jak to mówią. Cztery lata temu tez miałem 728 ale tam nie przyszło mi do głowy odpiąć MAFa. W tej po prostu z głupoty wymontowałem obudowe filtra zeby dokładnie odkurzyc ja wewnatrz bo zmieniałem filtr i zapomniałem zapiąc wtyczke. Jezdziłem tak ze dwa dni i jak otwarłem maske to az byłem zaskoczony ze to auto jezdziło bez przepływki. Zaciekawiło mnie to do tego stopnia ,ze wstawiłem na próbe inna przepływke od kolegi który miał ją na sprzedaż i było tak samo.Nastepnie wymontowalismy z innej 728 która chodzi idealnie i to samo. Było to auto kolegi,kolegi ale on nie chciał jej zapalić bez przepływki bo błedy itd. Nie nalegałem bo go rozumie ze nie chce to nie. Dlatego zadałem to pytanie na forum no ale sie zaraz zaczeli odzywac fachowcy. Powtarzam po raz kolejny ,ze chodziło mmi o to czy inne M52B28 tez jada bez przeplywki.Wydawało mi sie ze przy 4000rpm miał wieksza moc ale to moze byc złudne poniewaz dół jest słabszy ale ogólnie auto jedzie i to nie zle. Dzieki za zrozumienie. Pozdrawiam
    ja CIe kolego w 100% rozumiem i jestem swiadom tego ze 1/3 bmw jezdzi z odpietymi przeplywkami ale no koniec koncow auto nie moze chodzic lepiej bez niej... :) no niech inni posprawdzaja:)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    ja CIe kolego w 100% rozumiem i jestem swiadom tego ze 1/3 bmw jezdzi z odpietymi przeplywkami ale no koniec koncow auto nie moze chodzic lepiej bez niej... :) no niech inni posprawdzaja:)
    Ja nie wiem czy jezdzą z odpietymi czy nie i powiem ze mało mnie to obchodzi ale chodziło własnie tylko o to zeby inni posprawdzali jesli to komus oczywiscie nie robi kłopotu,.Pozdrawiam Miro