aha czyli chcesz mi powiedziec ze rzeplywka w 2.8 silniku to rzecz zbedna bo bez niej auto idzie lepiej?:) no chyba nie s r a . . s : )
moze inaczej zaczne od przygody z przeplywkami w moim zyciu...
omega b 2.5 - NIE CHODZILA Z POPSUTA PRZEPLYWKA W OGOLE
bmw e32 3.0 r6 m30b30 - 2 przeplywki wymienilem(gaz) ale potem bez gazu smigalo autko dobrze i chodizlo ROWNO I MIALO MOC z DZIALAJA PRZEPLYWKA.
bmw e36 m50b20 (chyba?) 2.0 150k - chodzilo tylko z odpieta przeplywka - byla sypnieta i po odlaczeniu w ogole cos jechala - po wymianie sond i przeplywki auto zaczelo chodzic rowno i odzyskalo moc ktorej UWAGA NIE BYLO:)
bmw e46 323(170) km - cos auto sapalo pierdzialo i kaszlalo(foch to byl jakis bo na 2 dzien sie ogarnelo wszystko i do dzisiaj spokoj;o) odlaczylem przeplywke i CHODZILO JESZCZE GORZEJ:)
bmw e39 523(170km ten sam silnik co wyzej) - oralismy ja z kumplem bo po zkaupie nie chciala chodzic - przeplywka pomogla:)
generalnie w autach bmw czy moich czy znajomych GLOWNYMI POWODAMI ZLEJ/NIEROWNEJ PRACY SILNIKA SA/BYLY GLOWNIE - PRZEPLYWOMIERZE, sondy, czujniki temp i olej w swiecach i swiece:) nic powazniejszego naprawde nikomu sie nie stalo a kazde jedno auto dostaje od wlasciwiela: ) problemy GLOWNIE WYSTEPOWALY po zakupie auta z odpieta przeplywka zeby auto "chodzilo" do sprzedania:)
TRYB AWARYJNY czy tam jak to sie zwie to jakas tam z gory ustalona dawka powietrza i paliwa zeby auto chodzilo ale kiedy juz mamy sprawne PRZEPLYWKI sondy i te wszystkie pierodly i auto WIE ile ma powietrza o jakiej temperaturze itd BEDZIE LEPIEJ:) madrzejsze glowy OD NAS to wymyslily;)
PS. czy silnik od 2.0 przez 2.5(170) 2.5(192) do 2.8(193) rozni sie jakos STRZANIE POZA VANOSEM ?(laik chyba z zewnatrz go nie pozna - sam nie wiem czy bym rozroznil) ma to jakis wplyw na to ze w 2.8 pomoze odpiecie przeplywki?...: ) to tak KOSMICZNIE inny silnik niz te z ktorymi mialem do czynienia i w ktorzych przeplywka MIALA ZNACZENIE W KULTURZE PRACY MOCY I SPALANIU? ;o
PRZEPLYWOMIERZ A W AUCIE POWINIEIN BYC SPRAWNY I AUTO BEDZIE Z NIM CHODZILO LEPIEJ:) DZIEKUJE DOWIDZENIA JA SIE NIE ZNAM. odpinajcie przeplywki i odczuwajcie roznice na obrotach 4-5 tys ktore w aucie z takim silnikiem czuc przez 1sekunde bo ile sie orientuje(i nie znam) od 4k w rzedowkach jest ogien najwiekszy:) i WATPIE ze to AZ TAKI PRZYROST MOCY ZEBY BYL ODCZUWALNY. dziekuzwakuje