Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Moc w 728 bez przepływki

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez MariuszE38 Zobacz posta
    Nareszcie :) Czasem jak się czyta Twoje posty to jest wrażenie, że znasz się na.... no właśnie... na czym...
    Niektórzy chętnie poczytają i czegoś się dowiedzą a nie będą ciąglę... wypisywać to co Ty. Czasem trzeba się ugryźć w język, chociażby środki zażyte nie pozwalały.
    aha czyli chcesz mi powiedziec ze rzeplywka w 2.8 silniku to rzecz zbedna bo bez niej auto idzie lepiej?:) no chyba nie s r a . . s : )

moze inaczej zaczne od przygody z przeplywkami w moim zyciu...

omega b 2.5 - NIE CHODZILA Z POPSUTA PRZEPLYWKA W OGOLE
    bmw e32 3.0 r6 m30b30 - 2 przeplywki wymienilem(gaz) ale potem bez gazu smigalo autko dobrze i chodizlo ROWNO I MIALO MOC z DZIALAJA PRZEPLYWKA.
    bmw e36 m50b20 (chyba?) 2.0 150k - chodzilo tylko z odpieta przeplywka - byla sypnieta i po odlaczeniu w ogole cos jechala - po wymianie sond i przeplywki auto zaczelo chodzic rowno i odzyskalo moc ktorej UWAGA NIE BYLO:)
    bmw e46 323(170) km - cos auto sapalo pierdzialo i kaszlalo(foch to byl jakis bo na 2 dzien sie ogarnelo wszystko i do dzisiaj spokoj;o) odlaczylem przeplywke i CHODZILO JESZCZE GORZEJ:)
    bmw e39 523(170km ten sam silnik co wyzej) - oralismy ja z kumplem bo po zkaupie nie chciala chodzic - przeplywka pomogla:)

generalnie w autach bmw czy moich czy znajomych GLOWNYMI POWODAMI ZLEJ/NIEROWNEJ PRACY SILNIKA SA/BYLY GLOWNIE - PRZEPLYWOMIERZE, sondy, czujniki temp i olej w swiecach i swiece:) nic powazniejszego naprawde nikomu sie nie stalo a kazde jedno auto dostaje od wlasciwiela: ) problemy GLOWNIE WYSTEPOWALY po zakupie auta z odpieta przeplywka zeby auto "chodzilo" do sprzedania:)

TRYB AWARYJNY czy tam jak to sie zwie to jakas tam z gory ustalona dawka powietrza i paliwa zeby auto chodzilo ale kiedy juz mamy sprawne PRZEPLYWKI sondy i te wszystkie pierodly i auto WIE ile ma powietrza o jakiej temperaturze itd BEDZIE LEPIEJ:) madrzejsze glowy OD NAS to wymyslily;)

PS. czy silnik od 2.0 przez 2.5(170) 2.5(192) do 2.8(193) rozni sie jakos STRZANIE POZA VANOSEM ?(laik chyba z zewnatrz go nie pozna - sam nie wiem czy bym rozroznil) ma to jakis wplyw na to ze w 2.8 pomoze odpiecie przeplywki?...: ) to tak KOSMICZNIE inny silnik niz te z ktorymi mialem do czynienia i w ktorzych przeplywka MIALA ZNACZENIE W KULTURZE PRACY MOCY I SPALANIU? ;o

PRZEPLYWOMIERZ A W AUCIE POWINIEIN BYC SPRAWNY I AUTO BEDZIE Z NIM CHODZILO LEPIEJ:) DZIEKUJE DOWIDZENIA JA SIE NIE ZNAM. odpinajcie przeplywki i odczuwajcie roznice na obrotach 4-5 tys ktore w aucie z takim silnikiem czuc przez 1sekunde bo ile sie orientuje(i nie znam) od 4k w rzedowkach jest ogien najwiekszy:) i WATPIE ze to AZ TAKI PRZYROST MOCY ZEBY BYL ODCZUWALNY. dziekuzwakuje
    Ostatnio edytowane przez JointoVicz ; 18-07-2012 o 07:46

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Pamiętajcie, że sterowanie w M52 i M62 jest nieco inne. W V8 jest Bosch, w M52 i w górę jest Siemens, a ten należy do specyficznych(boscha bez czujnika wału nie odpalisz, Siemensa owszem).
    Stoi na warsztacie 728 przed liftem, postaram się sprawdzić jak się zachowuje "z" i bez przepływki
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    JA SIE NIE ZNAM
    Prawdę rzeczesz :D

Zdechła przepływka może powodować, że auto nie będzie miało mocy. A dlaczego? Chyba każdy kto choć trochę zna jej zasadę działania lub wie czym ona jest może sam sobie odpowiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez MariuszE38 ; 18-07-2012 o 09:07
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

BMW
    Prawdę rzeczesz :D

Zdechła przepływka może powodować, że auto nie będzie miało mocy. A dlaczego? Chyba każdy kto choć trochę zna jej zasadę działania lub wie czym ona jest może sam sobie odpowiedzieć.
    moze glupim pytaniem na glupie pytanie kolego - odepniesz przeplywke to mocy PRZYBEDZIE? DLACZEGO? skoro sie znasz to slucham czemuz tak sie dzieje?:> czemu wsadzili tam te drogie ustrojstwo ograniczajace moc?:> mogli zorbic jedna mape i auto powinno smigac.. po co ten sklad powietrza temp itd? no bez sensu.. oszukali mnie..

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Nareszcie :) Czasem jak się czyta Twoje posty to jest wrażenie, że znasz się na.... no właśnie... na czym...
    Niektórzy chętnie poczytają i czegoś się dowiedzą a nie będą ciąglę... wypisywać to co Ty. Czasem trzeba się ugryźć w język, chociażby środki zażyte nie pozwalały.
    Dzięki wielkie za wsparcie i wytłumaczenie koledze o sens tego forum.

Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Pamiętajcie, że sterowanie w M52 i M62 jest nieco inne. W V8 jest Bosch, w M52 i w górę jest Siemens, a ten należy do specyficznych(boscha bez czujnika wału nie odpalisz, Siemensa owszem).
    Stoi na warsztacie 728 przed liftem, postaram się sprawdzić jak się zachowuje "z" i bez przepływki
    Dzieki za profesjonalne podejscie do sprawy.Czekam na Twoją opinię. Ktos w końcu zrozumiał moje pytanie.
    Moje autko smiga naprawde idealnie wrecz wzorowo z przepływomierzem. Naprawde naprawde kocham BMW i jeżdze nimi kupę lat. Miałem ich nascie sztuk i nie jedna mnie poszkoliła. Zęby na nich zjadłem ,ale każda doprowadziłem do można powiedziec ideału. Kumple to sie wręcz śmiali ,ze uzdrawiam niemiecka motoryzacje.Starałem sie zawsze kupować auta w stanie jak najbardziej idedalnym no ale sami wiecie jak to jest. Do auta sie nie wejdzie. Zawsze coś może wyjść w praniu jak to mówią. Cztery lata temu tez miałem 728 ale tam nie przyszło mi do głowy odpiąć MAFa. W tej po prostu z głupoty wymontowałem obudowe filtra zeby dokładnie odkurzyc ja wewnatrz bo zmieniałem filtr i zapomniałem zapiąc wtyczke. Jezdziłem tak ze dwa dni i jak otwarłem maske to az byłem zaskoczony ze to auto jezdziło bez przepływki. Zaciekawiło mnie to do tego stopnia ,ze wstawiłem na próbe inna przepływke od kolegi który miał ją na sprzedaż i było tak samo.Nastepnie wymontowalismy z innej 728 która chodzi idealnie i to samo. Było to auto kolegi,kolegi ale on nie chciał jej zapalić bez przepływki bo błedy itd. Nie nalegałem bo go rozumie ze nie chce to nie. Dlatego zadałem to pytanie na forum no ale sie zaraz zaczeli odzywac fachowcy. Powtarzam po raz kolejny ,ze chodziło mmi o to czy inne M52B28 tez jada bez przeplywki.Wydawało mi sie ze przy 4000rpm miał wieksza moc ale to moze byc złudne poniewaz dół jest słabszy ale ogólnie auto jedzie i to nie zle. Dzieki za zrozumienie. Pozdrawiam

BMW
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Dzięki wielkie za wsparcie i wytłumaczenie koledze o sens tego forum.

Dzieki za profesjonalne podejscie do sprawy.Czekam na Twoją opinię. Ktos w końcu zrozumiał moje pytanie.
    Moje autko smiga naprawde idealnie wrecz wzorowo z przepływomierzem. Naprawde naprawde kocham BMW i jeżdze nimi kupę lat. Miałem ich nascie sztuk i nie jedna mnie poszkoliła. Zęby na nich zjadłem ,ale każda doprowadziłem do można powiedziec ideału. Kumple to sie wręcz śmiali ,ze uzdrawiam niemiecka motoryzacje.Starałem sie zawsze kupować auta w stanie jak najbardziej idedalnym no ale sami wiecie jak to jest. Do auta sie nie wejdzie. Zawsze coś może wyjść w praniu jak to mówią. Cztery lata temu tez miałem 728 ale tam nie przyszło mi do głowy odpiąć MAFa. W tej po prostu z głupoty wymontowałem obudowe filtra zeby dokładnie odkurzyc ja wewnatrz bo zmieniałem filtr i zapomniałem zapiąc wtyczke. Jezdziłem tak ze dwa dni i jak otwarłem maske to az byłem zaskoczony ze to auto jezdziło bez przepływki. Zaciekawiło mnie to do tego stopnia ,ze wstawiłem na próbe inna przepływke od kolegi który miał ją na sprzedaż i było tak samo.Nastepnie wymontowalismy z innej 728 która chodzi idealnie i to samo. Było to auto kolegi,kolegi ale on nie chciał jej zapalić bez przepływki bo błedy itd. Nie nalegałem bo go rozumie ze nie chce to nie. Dlatego zadałem to pytanie na forum no ale sie zaraz zaczeli odzywac fachowcy. Powtarzam po raz kolejny ,ze chodziło mmi o to czy inne M52B28 tez jada bez przeplywki.Wydawało mi sie ze przy 4000rpm miał wieksza moc ale to moze byc złudne poniewaz dół jest słabszy ale ogólnie auto jedzie i to nie zle. Dzieki za zrozumienie. Pozdrawiam
    ja CIe kolego w 100% rozumiem i jestem swiadom tego ze 1/3 bmw jezdzi z odpietymi przeplywkami ale no koniec koncow auto nie moze chodzic lepiej bez niej... :) no niech inni posprawdzaja:)

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    ja CIe kolego w 100% rozumiem i jestem swiadom tego ze 1/3 bmw jezdzi z odpietymi przeplywkami ale no koniec koncow auto nie moze chodzic lepiej bez niej... :) no niech inni posprawdzaja:)
    Ja nie wiem czy jezdzą z odpietymi czy nie i powiem ze mało mnie to obchodzi ale chodziło własnie tylko o to zeby inni posprawdzali jesli to komus oczywiscie nie robi kłopotu,.Pozdrawiam Miro

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Witam Jak bedzie kolego CURSOR? Da radę sprawdzić? Pozdrawiam