Sprawdzałem jakiś czas temu.
Sprawdzałem jakiś czas temu.
jak masz trupa a nie przepływke to będzie lepiej a jak masz sprawna to będzie tak samo albo i lepiej także skończ te bzdety wypisywac i jedx kupic nowy przepływomierz najlepiej jakiś dobry a nie podróbkę z alledrogo za 150zł
I tu bys sie pomylił! Mam ori 5wk9 600. Moje auto ma 197 tyś z ksiażką serwisową i potwierdzonym przebiegiem przez BMW. Cały w oryginalnym lakierze tak ze uderzony z przodu nie był. Na przeplywce idzie lepiej niz bez tylko sama góra tj 4000-5000 jest troche lepsza bez przepływki. (tak mi sie wydaje) Chodziło mi o to ,ze bez przepływomierza teoretycznie nie powinien chodzic tylko kaszlec brak mocy itd a tu jest odwrotnie Chodzi i to całkiem normalnie.Podmienilismy kilka ori przepływek tak z czystej ciekawosci i na nich było tak samo jak na mojej. Chciałem żeby inni sprawdzili czy ich 2.8 tez tak chodzą bez przepływki. Z tego co wiem 4litrówka nie jedzie bez przepływki. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez miro ; 16-07-2012 o 09:26
Wyciągnij jeszcze koło zapasowe, wszystkie klucze z bagażnika może tylną kanapę i ogólnie coś co trochę waży to też będzie lepiej przyspieszało... Dla mnie masz uszkodzoną przepływkę !
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
glupoty piszesz kolego.. bez przeplywki auto chodzi w trybie awaryjnym - bedzie chodzilo bedzie mialo moc ale bedzie jej mialo zapewne mniej bedzie palilo wiecej i wydaje mi sie ze sondy mozesz tez odpiac bo jedno z drugim wspolgra takze jak odpinasz przeplywke to osndy tez bo po co Ci one...: ) awaryjna dawka paliwa ktora pozoli CI jezdzic i DOJECHAC do mechanika i zmienic przeplywke:) tak mi sie wydaje:) i uwierz mi Ci inzynierowi ktorzy to wymyslili to naprawde madre glowy ktorym zaplacili dobra ase i niczego BEZ sensu tam nie wkladaja...;)
No własnie,masz racje. Taka jest teoria i na tej własnie sie cały czas opieracie i atakujecie. Temat przeplywki nie jest mi obcy. Ogarniałem go w nie jednym aucie i nie jednej marce. Zawsze tak było jak piszecie. Brak mocy i problem z przyspieszaniem a do tego ogromne ilosci paliwa. Wiem co znaczy jechac w trybie awaryjnym ,głupi nie jestem. Wy tylko nie dacie sobie powiedziec ,ze 2.8 idzie bez przepływki.Tez mnie to zaskoczyło i chciałem zeby chłopaki co maja te silniki sprawdzili jak to jest u nich.Ja nie pisze tu po to ,zeby sie wypłakac bo mi auto nie jedzie,czy co ja mam zepsute bo wiem ,ze wszystko u mnie jest igła. Dwa tygodnie temu był pod inpa i wszystko super.Pomiary dynamiczny elegancki. Życzę wszystkim zeby mieli autka w takim stanie jak moje.Prosiłem o opinie użytkowników m52b28 a tu mi sie zaraz dostała polska mentalnosc i to przedewszystkim od tych co mają 3.0 4.0. Czy Wy zawsze opieracie sie tylko na tym co wyczytacie w necie? Pozdrawiam MIRO
JointoVicz jakis ty jest dziwny człowiek. Jak ty wszystko jako atak odbierasz. Po pierwsze nie użyłem takiego słowa jak debil ani nie miałem na mysli nic złego. Prosiłem o opinie chłopaków z 2.8 i nie rozumiem dlaczego ty najwiecej sie tu odzywasz. Odnosze wrazenie ze jestes tylko teoretyk z wiedzą z sieci. Szkoda ze mamy tak daleko do siebie ,bo nie zdziwił bym sie jak by moja 2.8 wypłaciła twoje 3.0 i okazało by sie ze to Ty masz MAF do wymiany.
Jezdze bmw od 18 lat i powiem ci ze zeby na nich zjadłem.
Pozdrawiam
Miro dziwne pytanie zadałeś,jeśli u ciebie jest ogień po odpięciu wtyczki to w innych 2.8 pewnie też :) więc po co sprawdzać i łapać niepotrzebnie błąd przepływomierza.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford