Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: MOTORnotPROGRAM bmw 750iL 1995r

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Komu udało się połączyć inpa lub dis z dme interfejsem ads lub obd. Miałem już 3 sztuki i żadna nie miała ochoty gadać. Metoda z gazem działa ale nie wiem dokładnie jak należy na ten gaz naciskać i co jeszcze trzeba zrobić. Na pewno da się to zrobić bez kompa bo raz mi się udało.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Ja to robiłem za pomocą DIS'a. Program podaje kombinację naciśnięcia i puszczenia pedału gazu
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemek22
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    No i wszystko jasne, jutro w DIS-em pomęczę pedała:) Tylko dlaczego niechodzi jedna strona silnika? Jest iskra,paliwo 3,5bar, niereaguje na odpięcie przepustnicy,przepływki...tak jakby eml blokował tą stronę silnika? Zamiana sterowników dme nic nie zmieniają. CZy pedał powoduje brak pracy połowy silnika?
    Banditen Motor Wagen

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Motornotprogram również miałem po przyprowadzeniu auta ze szwajcarii. Również INPA twierdziła że nie chodzi pół silnika ale ja słyszałem i widziałem że chodzi dlatego ją wziąłem. Oddałem kumplowi autko na wieczór, pobawił się właśnie adaptacją - błąd znikł a silnik zaczął pracować równo jak stół.

*Choć bezpośrednio po skasowaniu starej adaptacji pedału gazu nie da się autem za bardzo jechac bo nie reaguje na pedał także weź to pod uwagę jak będziesz eksperymentował że pod górkę może potem nie podjechać ;D

Zaawansowany Użytkownik Awatar tgracing
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Ja to robiłem za pomocą DIS'a. Program podaje kombinację naciśnięcia i puszczenia pedału gazu

Tego właśnie brakuje w inpie. Ja robiłem metodą prób i błędów 3 godz.
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

BMW
    Udało nam się zaadaptować pedał gazu, ale dalej jest motor not program i nie chodzi połowa silnika od 1 do 6 ,modic pluje się o jakieś zasilanie (plus) ?>!
    Ogólnie komunikacja jest z sterownikami po przekręceniu zapłonu obie przepustnice klikają,na obu stronach jest inskra,i paliwo.
    Czy są jakieś przekaźniki do komputerów DME?? Nie ma reakcji jak śię odepnie przepustnice,przepływke po stronie co nie chodzi.
    Banditen Motor Wagen

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    A wtryskiwacze pracują? W inpie można odpalać pojedynczo

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Jeżeli jest na tej stronie iskra i paliwo, to znaczy, że sterownik dostaje sygnał z czujnika położenia wału korbowego, czyli sterownik dostaje zasilanie z przekaźnika. Możliwe, że nie działa czujnik położenia przepustnicy lub brak jest z nią komunikacji. Sterowanie wtryskiwaczami do sprawdzenia oscyloskopem lub diodą z rezystorem.
    pozdrawiam Bartek

BMW
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Jeżeli jest na tej stronie iskra i paliwo, to znaczy, że sterownik dostaje sygnał z czujnika położenia wału korbowego, czyli sterownik dostaje zasilanie z przekaźnika. Możliwe, że nie działa czujnik położenia przepustnicy lub brak jest z nią komunikacji. Sterowanie wtryskiwaczami do sprawdzenia oscyloskopem lub diodą z rezystorem.
    1.Czujniki położenia wału zamieniałem stronami- efekt ,dalej nie chodzi
    2.Obie przepustnice są zamienione z sprawnego silnika -efekt, dalej nie chodzi,

Pytanie:Jeżeli że nie działa czujnik położenia przepustnicy lub brak jest z nią komunikacji to czy ów przepustnica powinna po zapłonie pyknie 3razy(lekko się pouchyla) i koniec, po odpaleniu już nie działa(a jest wymieniona na nową) .

Brak reakcji na odpięcie przepustnicy 1-6
    Silnik gaśnie na odpięcie przepustnicy 7-12
    Banditen Motor Wagen

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    gdzies ci kable pewnie zasniedziay na laczeniach sprawdz a zegary podmieniales