Walcze z podobnym problemem. Wymienilem elektrozawory, sprawdzilem ich zasilanie(12 v) i mimo to nadal mam cieple powietrzez na szyby. Czujniki temp sprawne, potencjometry na panelu ihka tez podaja prawidlowa wartość. Wszystkie przewody bez zadnego przetarcia i zwarcia. Winowajcą tego stanu rzeczy jest prawdopodobnie modul/sterownik schowany za nagrzewnicą. Angielskie fora podają aby przelutować każdy element i zlikwidować tym samym zimne luty. Jestem w trakcie tej operacji. Poinformuje o wynikach. Miarodajnym testem elektrozaworow może też być podlączenie amperomierza między srodkowym pinem a bocznym przy elektrozaworze. Obserwujemy wtedy płynący prąd gdy elektrozawór jest zamkniety( u mnie 20 mA- chyba troche za mało?) i brak prądu gdy elektrozawór jest otwarty=grzanie. Gdy jest wlaczone grzanie, dodatkowo słyszymy elektryczna pompe wody zamontowaną pod elektrozaworem. Czy ktoś moze sprawdzić jaki prąd płynei u niego przez elektrozawór?

Jesli elektrozawór jest zepsuty to ciepło idzie tylko dołem i na szyby, jesli jest inaczej to prawdopodobnie mamy jeszcze wylamane silnki mieszające powietrze( z prawej i lewej strony radia). Te silniczki nie mieszaja powietrza na szyby. Z nich leci powietrze o temp nagrzewnicy