Jak w tytule mam problem z silnikiem. sonda nie działała to poszła do wymiany,ale dalej to samo. sprawdzałem świece, ciśnienie i nic. Kumpel mi mówił że to może być czujnik wału, z kolei drugi mówi abym sprawdził cewkę.
Jak w tytule mam problem z silnikiem. sonda nie działała to poszła do wymiany,ale dalej to samo. sprawdzałem świece, ciśnienie i nic. Kumpel mi mówił że to może być czujnik wału, z kolei drugi mówi abym sprawdził cewkę.
Skoro sonda ok spr jeszcze kable WN stawiam na to.
Zacznij od regulacji zaworów. 0,30 ssący i wydech
Świece kable kopułka i palec sprawdź to u mnie telepało budą złe sie wkręcała itp
u mnie pomogło rozebranie przepływomierza, ściągniecie czarnego dekla i przesuniecie zębatki o ok 10 zębów.
Świece,kopułki to podstawa,jednak często oprócz wadliwego przepływomierza występują tak błache problemy jak nieszczelności w dolocie.
Cześć, odkopię temat. W mojej zastałej 735 trochę nierówno pracuję silnik zaraz po odpaleniu, ale stabilizuje się. Czasami na wysokich obrotach dławi się. A dodatkowo jak na postoju puszczę gaz i obroty spadną, to prawie gasnie.
Czy te objawy wskazują na przepływkę, kopułke i palec, świece albo kable?
Chcę zabrać sięza przeczyszczenie przepływomierza. Czy kopułkę i palec pofilaktycznie wymeinić czy mogę jakoś sprawdzić?
Widzę, że są w bardzo różnych cenach, od 100 do 400. Czy oplecacie jakąś konkretną? BREMI?
Kable podobnie, od 140 za magneti marellihttps://allegro.pl/magneti-przewody-zaplonowe-bmw-e30-e28-e34-e23-e24-i6628353229.html, przez 180 za no-name do 400 za NGK.
miałem kiedyś taki problem w 2,8,tak jak wyżej posprawdzaj bardzo dokładnie doloty i podciśnienia-u mnie tam leżał problem
ciepły czy zimny silnik >?
bylo:P e32 735 automat e34 525 td automat e36 320i e36 323i automat e38 740i automat e39 528i automat ,
obecnie e39 520i , e39 520i 400 tys km igła :) e65 730d individual