---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Z ciekawości zapytam, czy kupując, widziałeś wygląd opakowania tych wahaczy? Bo ja ostatnio też kupiłem właśnie Teknorota (przez allegro, na próbę), ale przyszły w foliach z naklejkami "Polcar". Trochę szperałem w necie i niby Teknorot to jeden z dostawców tejże firmy. Podobno na takiej naklejce oprócz loga Polcar'u jest jeszcze właściwy numer części firmy Teknorot, przynajmniej tak tłumaczył się sprzedawca. Ja te wahacze założyłem, opakowania z naklejkami wyrzuciłem i nawet nie mam jak sprawdzić. Kilkaset kilometrów za mną, poprawa jest, ale po prostu zastanawiam się czy aby sprzedawca nie wcisnął mi jakiegoś wałka i kiedyś nie będę miał z jednego wahacza dwóch na jakiejś konkretnej dziurze.. Kartonowego opakowania charakterystycznego dla marki Teknorot niestety u mnie nie było.
w lipcu wymieniłem wahacze bumerangi na 2x lemforder a w sierpniu przednie aluminiowe na 2x moog. Po wymianie dalej są lekkie drgania w okolicach 80 km/h z tym ze czasami sa a czasami nic nie drga.
Co dalej wymieniać?
Dodam że po wymianie wahaczy aluminiowych zaczęła mi drgać kierowca po lekkim nacisnięciu hamulca przy okolo 120 km/h przy mniejszych predkosciach drgan podczas hamowania nie ma.
Drgania na kierownicy najćzesciej wystepuje w okolicach 80 a najciekawsze jest to ze podczas jedenj przejazdzki raz drga a raz nie. natomiast zawsze drga po nocnym postoju.
Nadmienie ze jedna z tacz była sciągana gdyż trzeba było podreperować osłone tarczy. moze to miec wpływ na pojawienie się drgan podczas hamowania których wczesniej nie było.
Zastanawiam
Tarcze maja dopiero 5 lat.
Prosze o podpowiedzic co wymienic?
Aha i ostatnie odkrycie przy nacisnieciu hamulca i szybkich krotkich ruchach kierownicy w lewo słychac stukanie w prawo efekt nie wystepuje. (Co to mozę być)
Ostatnio edytowane przez Seba665 ; 24-08-2012 o 16:37
Jedno koło spierdo.one i jak może życie obrzydzić!
Ostatnio edytowane przez miro ; 23-10-2012 o 22:00
Nie wiem o niczym takim. Wiem za to, ze teknorot to nie jest Marka Opakowania ale fizycznie istniejacy turecki producent, ktory sam produkuje czesci w Turcji. Ja kupuje w RS Auto Czesci od wielu lat i nie mam takich przygod o jakich piszesz. Czesci przyszly w normalnych pudelkach Teknorot, na sworzniach masz wybijana pelna nazwe.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!