Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Szeroka stal E32 i E38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    E32 730 I m30b30
    Blog
    1
    Ja kombinuje zeby wsdzić do siebie szeroką z stal z opla w rozmiarze przód 9j tył 10j albo 11j( zależne od tego czy będzie potrzeba nadkole ruszać)
    http://allegro.pl/felgi-stalowe-17-o...029637919.html
    No i przedewszystkim jak to się będzie na auce prezentwoać:)

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    No też właśnie myślałem o takich felgach bo w przeciwieństwie do innych blaszaków mają wzór fajnie wyglądały by takie z rantem, Kiedyś oglądałem program na discovery o produkcji sportowych felg stalowych takie piękne wzory były że alus nie potrzebny.... Ale nie wiem jak i gdzie dostać takie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Faktycznie felgi z insigni maja 5x120 wiec po dobraniu pierścienia centrującego powinny pasować do 7er, tylko et 35 bardziej pasuje do 3er. Wyglądają nawet ciekawie a po poszerzeniu i z konkretnym rantem powinny robić robotę. Ja w e32 mam 16, 8,5 i 9,5 i jest ok

BMW
    E32 735iAL...
    Tylko trzeba się liczyć że niestety zakup tych felg + ich poszerzenie to koszt prawie 2 tyś więc sporo a można by powiedzieć że będzie to tylko blaszak...

Vip Vip
    BMW
    E32 730 I m30b30
    Blog
    1
    Nie wiem gdzie chcesz poszerzyć felgi żeby cię wyszło 2tyś. Z moich orientacji wynika iż w lubelskiem województwie koszt poszerzania stalowych felg ZA KOMPLET to 500pln plus felgi można już za 400 złapać a malowanie to własny zakres. Więc w 1k spokojnie się można zmieścić.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Seb00
    BMW
    E38 M60
    Kolego laki7, te felgi mają ET41 więc dystans 20mm i problem z głowy, pierścień nie wchodzi w grę bo otwór na piastę to 67mm a piasta w E32 ma 72,5mm.
    Co do ceny: poszerzanie w wheel wide 160zł/szt więc już jest 640zł + koszt samej felgi powiedzmy 700zł komplet (średnia cena z allegro) + piaskowanie, malowanie, uszczelnianie żeby to miało ręce i nogi + koszt dystansów + toczenie otworu na 72,6mm + opony no i mamy magiczne 2000zł

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 diesel
    Ja za swoje 16 zapłaciłem 400 zł z przesyłką,piaskowanie i malowanie we własnym zakresie.

BMW
    E32 735iAL...
    Cytat Zamieszczone przez Seb00 Zobacz posta
    Kolego laki7, te felgi mają ET41 więc dystans 20mm i problem z głowy, pierścień nie wchodzi w grę bo otwór na piastę to 67mm a piasta w E32 ma 72,5mm.
    Co do ceny: poszerzanie w wheel wide 160zł/szt więc już jest 640zł + koszt samej felgi powiedzmy 700zł komplet (średnia cena z allegro) + piaskowanie, malowanie, uszczelnianie żeby to miało ręce i nogi + koszt dystansów + toczenie otworu na 72,6mm + opony no i mamy magiczne 2000zł
    Jeśli liczysz opony to chyba używane :D

Ja widziałem to tak 700 zł felgi poszerzenie 640 według cennika wheel wide piastokowanie bo oryginalną wartwe trzeba usunąć bo przy poszeżeniu się zniszczy a na nowym fragmencie przecież jej nie będzie i tu mamy następne 200 za piaskowanie lakierowanie 600 i uszczelnienie 100. i w ten sposób mamy ponad 2 tyś i nie trzeba było tu liczyć żadnych opon bo opony to kolejne 1600zł nawet jeżeli kupisz takie felgi taniej używane bo przecież i tak trzeba je bedzie malować na nowo to kupując je nawet za 300. To calość żeby nie było chały dało się jeździć i było bezpiecznie będzie kosztować 1600 :) no ale jeśli rezygnujesz z proszku to odejmujemy 600 za proszek tylko że w inny sposób nie pomalujesz dobrze piaskowanej powierzchni chyba że też rezygnujemy z piasku no to doczyszczenie tego i pomalowanie w domowym zaciszu to przynajmniej 200zł

Zaawansowany Użytkownik Awatar Seb00
    BMW
    E38 M60
    No dobrze, w wheel wide za 16cali też jest niższa cena a my mówimy o 17, malowanie i piaskowanie we własnym zakresie, ok, ale też koszta chociażby farba. Tak czy inaczej cena takiej zabawy oscyluje w granicach 2.000

Zaawansowany Użytkownik Awatar kotsylwester
    BMW
    V8 Manual
    A po co liczyć opony skoro do każdych felg je trzeba liczyć? Liczmy zmienne a nie stałe.

Uprawnienia umieszczania postów