Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem z radiem- prądu nie ma

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38

Problem z radiem- prądu nie ma

Witam, mam tak problem z radiem w aucie, otóż nie ma prądu na kostce. Sprawdziłem bezpieczniki pod maską i w kufrze- wszystkie całe. Wszystko działa w aucie oprócz radia.

A stało się tak, że podłączyłem radio, jeździłem zadowolony, muzyczka gra, podjechałem pod dom, zgasiłem auto, poszedłem, a jak wróciłem do auta po godzinie to radio już nie działa...i tak jak mówię nie ma prądu na +... i nie mam pojęcia co to może byc

odłączyłem aku na troche ale to też nie pomogło
    popatrzyłem na schemacie i bezpieczniki od radia są też podpięte pod komputer pokładowy, a że ten działa, to znaczy że coś jest innego nie tak :(
    Ma ktos moze jakiś pomysł co sprawdzić?? A może gdzieś jeszcze są bezpieczniki? Od radia
    Ostatnio edytowane przez lionix ; 23-06-2012 o 18:49

Zaawansowany Użytkownik Awatar Makaron
    BMW
    BMW E-38 740 IA 4.4
    Kolego jeżeli masz opcje radio kaseciak, telewizor 4:3 (mały ekran) i nie działa ci radio (nie zaświeca się czerwona dioda obok pokrętła) a sprawdziłeś jak piszesz bezpieczniki, to pozostaje ci wybebeszyć z lewego tylnego błotnika wszystkie urządzenia aż w samym rogu błotniku znajdziesz tuner radiowy :) w nim z tyłu jest bezpieczniki i na 99% jest spalony i to jest przyczyna.
    Ja jak kupiłem auto, też radio nie grało, i większość magików typowało na końcówkę mocy i tam rożne inne założenia. a że ja dociekliwy jestem to wygrzebałem to na wierzch i okazało się że bingo mały bezpieczniczek :)

BMW
    728 E38
    witam

mam zwykłe radio, ori kaseciak, nie działa, nawigacje mam ale leży w szafie narazie i czeka na montaż :)

Aktualnie w aucie mam założone radio Sony jakieśtam, na którym jeździłem rok i było wszystko ok, i nagle się popsuło... na początku myślałem że wina radia więc dałem ori- nie działa, więc sprawdziłem wtyczke- nie ma prądu. Dałem z radia inaczej mase- też nie działa. Czy są jeszcze gdzieś bezpieczniki oprócz bagażnika i pod maską ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Może auto Cię motywuje do montażu navi z szafy;)
    Jeśli masz MKI to nie zakładaj! Jak już to MKII +
    Co do obecnego problemu to poszukaj informacji na temat kostki w kierze (kol. kierowniczej)
    V8 Garage

BMW
    728 E38
    no wlasnie mam mk1 ale wiazke od mk2, przerobili by mi to przy montazu, ale wole dokupic mk2 chyba, poza tym obawiam sie ze jakosc dzwieku na navi bedzie jak oryginalu, a wiec tragiczna ( mimo ze mam wzmacniacz DSP a samefo DSP nie- auto ma tyljo 6 glosnikow) wiec i tak bd musial zastosowac 2 radia w aucie...

a przy kierownicy to gdzie dokladnie? mozliwe ze cos w stacyjce padlo? ew. skad mozna podprowadzic prad aby szedl inna droga?

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Jest jeden ciekawy przekaźnik który daje prąd na radio. Nie wie, czy jest dokładnie w tym aucie ale już w kilku był na lewym tylnym błotniku schowany.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez lionix Zobacz posta
    no wlasnie mam mk1 ale wiazke od mk2
    Upewnij się że to wiązka od MK2!
    Wiązka od MKI jest nic warta, nie masz możliwości "upgrade" do nowszych gratów. Wiązka od MK II pasuje do dalszych modów.
    "CHYBA" pod wiązkę MKII niema możliwości podłączenia czytnika MKI...

Co do obecnego problemu dalej bym drążył temat kostki w stacyjce.
    V8 Garage

BMW
    728 E38
    Na pewno jest od MKII :) Powiedzieli mi że wiązkę mi przerobią i da radę to podłączyć ale lepiej będzie dokupić MK II ( a czym sie różni w sumie? ) No i wiązka od DSP, mam też od tego wzmacniacz a samego DSP nie... hmm :)

CO do radia to problem rozwiązany, wziąłem miernik-okazało się że prąd jednak jest, ale tylko 11V, podłączyłem radio pod aku- działa, więc radio ok. Problemem był zaśniedziały bezpiecznik w kufrze, wymiana na nowy, napięcie 12,5V, radio gra :)
    pozdrawiam