Czy ma to sens założyć oryginalne głośniki BOSE w drzwi bez modyfikowania boczka tzn. tak że otwór w nim pozostanie 13cm a grał będzie głośnik 16cm?? Mogę też kupić BOSE 13cm od Hummera za 100zł/kpl które lepiej wybrać?
Czy ma to sens założyć oryginalne głośniki BOSE w drzwi bez modyfikowania boczka tzn. tak że otwór w nim pozostanie 13cm a grał będzie głośnik 16cm?? Mogę też kupić BOSE 13cm od Hummera za 100zł/kpl które lepiej wybrać?
Siemka. Lepiej bedzie gral glosnik 16. Ale czy podejdzie - nie wiem . System bose ma sens jak uzbroisz sie w wzmacniacz do glosnikow i subwoofer. Ja tez myslalem o czyms takim - ale od mazdy rx-8 lub audi a6(kompletny system )
16cm wejdzie bez problemu,mam u siebie.albo kupisz na alle adapter lub zrobisz sam.
No ok ale to że otwór jest 13cm to nie przeszkadza?
Mam półkę DSP i wzmacniacz JBLa osobno :)
W bose dźwięk generuje korektor, a nie głośniki, stąd ta "jakość" dźwięku
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Korektor nie generuje dźwięku , raczej procesor dźwięku to robi :) poza tym w systemie BOSE masz radio ( które ma korektor i procesor dźwięku) + wzmacniacz + głośniki . Wiec tak czy siak opcja z wzmacniaczem wydaje się dobra.
Żaden problem dostac radio że wzmacniaczem BOSE - Takie zestawy sa na allegro po 600zl (razem z subwooferem do bagaznika). Tylko jak to ulozyc aby zagralo ladnie w budzie e38...
Radio zostawiasz oryginalne BMW , do niego podłączasz wzmacniacz i głośniki , jednie z subem może być problem . z Tego co widziałem w necie to montują suby w podłokietniku ( a raczej w miejscu po nim ).
Ogólnie możliwości jest sporo , ale aby to grało dobrze to trzeba dać lepsze kable do głośników . Jeżeli chodzi o rozmiar głośników to nie mam pojęcia czy 16 się zmieszczą bez większych przeróbek ale w E32 jest miejsce :)
Kolego ja mam dystanse z alledrogo do e38 na glosniki 16'' wsadzone mam hertz'e 16" i boczek ory :)
Biały
Rzuc jakiegos linka jak to wyglada bo nawet nie wiem co w sercha wpisach :D