Cytat Zamieszczone przez integron Zobacz posta
Jesli kogos nie stac na lanie paliwa 98 zamiast 95 albo chce w ten sposob oszczedzac to znaczy ze f01 nie jest dla niego. Pobobnie audi s8 czy s-class. To z zalozenia sa samochody przeznaczone dla biznesu i nie mam na mysli budki z kababem. Tu nie bedzie zadnej ekonomii. Jesli chcecie tanio to skoda superb 2.0 bedzie dobrym rozwiazaniem.
Wspominajac ze leje 98 bo z 95 sa klopoty mialem na mysli wylacznie ciekawostke techniczna.
Infomacja dla potomnych. Poliwo 95 zawiera duza ilosc bioetanolu. W Polsce ilosc etanolu czesto przekracza norme. Wtryskiwacze a przedewszystkim pompy hpfp sa na to bardzo wrazliwe. Pompy czesto z tego powodu przeciekaja. To jest informacja ktorej bmw wprost nie potwierdza, ale widac duza prawidlowosc w przypadku samochodow w USA.

HA HA HA usmiałem sie po pachy :)

to co, jak kupie F01 to mam wyłacznie w nia lać PB98? bo inaczej jestem za "cienki bolo" i nie powinienem nawet myslec o takich wypasionych autach?

Serio rozbroiłes mnie :)

A tak poważnie, to skoro nowa 7er jest przystosowana tylko pod PB 98 to większej ch... nie widziałem, bo to znaczy że producent z zamierzenia robi silnik taki by lac w niego paliwo o większej liczbie oktanów i wie z założenia że przy mniejszej liczbie oktanowej siliki będa padały - jawne skurw... i tyle
I to czy mnie stac na 98 czy na 95 nie ma tu nic do tematu, bo auto ma jeżdzić na obu paliwach, bo oba sa prawnie w PL i całej EU dopuszczone do obrotu i użytku
Zatem takie pierd... o Szopenie jak tu uskuteczniasz to między bajki wsadż

Tak jak powiedziałem - silniki w tych autach to niestety najsłabszy element i jak dla mnie ewidentna zamierzona i celowo uskuteczniana z nastawieniem na wymiany i naprawy silnika polityka producenta a co za tym idzie niestety okradanie klienta w sposób który rzuca cień na marke i prestiż BMW

I żadnego znaczenia wg mnie nei ma czy auto jest z PL czy z DE czy z Austri czy z Cleavlend bo to ten sam silnik niestety