Szkoda, że nie poznaliście 50d lub 50i. Tam jest bajka. 4.0D to niestety tylko głos rozsądku.
Szkoda, że nie poznaliście 50d lub 50i. Tam jest bajka. 4.0D to niestety tylko głos rozsądku.
Oj tam kolego . A dlaczego głos rozsądku - oczywiście mam na myśli 740 d wzgledem 750xD
Z własnego rozeznania powiem tak - raz , że 750xD dostępne jest dopiero od 2012 i jak szukałem swojej to ceny najniższe zaczynały się od 55 tys euro ( 740d z tego samego rocznika w podobnym wyposazeniu o 15-18 tyś mniej ) - netto oczywiście - to dużo jak za 80 KM i 110 Nm . Mało tego . Nawet samo BMW coś nie ten tego z tym tri-turbo . bo standardowa gwarancja na 740 d - 150 tyś km i można ja rozszeżyć , a do pewnego czasu 750xD miało tylko 100 tys km i nie można było wykupic do tego dodatkowego pakietu ( nie wiem jak jest teraz ) . Takze faktycznie widze tu rozsądek - ale chyba troszeczkę inny . Mało tego - jestem w stanie się założyć o moje felgi indywiduala - ze w przypadku 750xD - przedni dyfer nie wytrzyma 200 tys km - na standardowych serwisach olejowych , więc o czym tu mowa - nie zebym bronił swojego 740 d . ale dla mnie głosem rozsądku jest 740i - to mozna wyrwac w dobrym roczniku z dobrym wypasie za 27 tyś euro i to z dwucyfrowym w tys km przebiegiem - mało tego - jak wysilony silnik padnie - to mozna taka jednostke kupić na allegro za jakieś 6 tys zł .
Ostatnio edytowane przez dawca318is ; 02-01-2014 o 00:02
Z ciekawości podrzuć mi proszę na PW link do takich aut
Oczywiście mówimy o bez wypadku i zarejestrowane w PL, bo jak inaczej to do kwoty w/w przez Ciebie trzeba doliczyć minimum 18% akcyzy plus naprawy
na Allegro jest kilka aut:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...94&string=740i
i każde jest w cenie minimum 139 tys zł więc sporo się rożni od cen jakie podałeś, 1 z mojego linku nie liczy się bo jest do opłat co cena będzie pewnie w granicach 140 tys zł
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
A dlaczego Kolego ADASIO na priv
w koncu jesteśmy dorośli i nie ma czego ukrywać
Po pierwsze, ja nie napisałem o tym że można kupić takie auto na polskich blachach . Bo taki wariant uważam za najbardziej idiotyczny ( przepraszam jeżeli kogoś uraiłem tym okresleniem ) Tylko w polsce płaci sie tak złodziejskie myto wzgledem srednich zarobków .
Zreszta moja tez nie była kupiona w polsce - bo raz że u nas sa dziwnie droższe te auta niż w niemczech .
ja kupuję w niemczech i rejestruję na czeską spółkę której jestem włąscicielem . w czechach nie płaci sie ani vatu , ani akcyzy .
ale skoro uważsz że sie nie da to jesteś w błędzie .
prosze bardzo
http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/mo...178389687.html
http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/mo...178914537.html
po wwiezieniu do polski i po opłatach wlacznie z akcyzą jedno z takich aut wyjdzie Cię około 26 ( maks 27 tyś euro na czysto . bo jakbyś nie wiedział vatu w niemczech nie zapłacisz ze względu na sprzedaż wewnątrzwspólnotową , co zrównoważy akcyzę , tablice , ubezpieczenie i nawet paliwo na powrót
jakby ktoś chciał wiedziec wiecej - to pytajcie
wypowiedź Dawcy318is "A dlaczego Kolego ADASIO na priv
w koncu jesteśmy dorośli i nie ma czego ukrywać
Po pierwsze, ja nie napisałem o tym że można kupić takie auto na polskich blachach . Bo taki wariant uważam za najbardziej idiotyczny ( przepraszam jeżeli kogoś uraiłem tym okresleniem ) Tylko w polsce płaci sie tak złodziejskie myto wzgledem srednich zarobków .
Zreszta moja tez nie była kupiona w polsce - bo raz że u nas sa dziwnie droższe te auta niż w niemczech .
ja kupuję w niemczech i rejestruję na czeską spółkę której jestem włąscicielem . w czechach nie płaci sie ani vatu , ani akcyzy .
ale skoro uważsz że sie nie da to jesteś w błędzie .
prosze bardzo
http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/mo...178389687.html
http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/mo...178914537.html
po wwiezieniu do polski i po opłatach wlacznie z akcyzą jedno z takich aut wyjdzie Cię około 26 ( maks 27 tyś euro na czysto . bo jakbyś nie wiedział vatu w niemczech nie zapłacisz ze względu na sprzedaż wewnątrzwspólnotową , co zrównoważy akcyzę , tablice , ubezpieczenie i nawet paliwo na powrót
jakby ktoś chciał wiedziec wiecej - to pytajcie"
Przperaszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać z wyprostowaniem wypowiedzi Dawcy318is kolego żyjemy w Polsce i jeżeli chciałbyś w naszym złodziejskim kraju zarejestrować normalnie to auto niestety vat i akcyze opłacić będzie trzeb anie wiem jak jest w czechach ale u nas rządzący nie dadzą Ci lekkim misiem odpuścić 50tyś zł kosztów niestety tak jest a jeżeli ktoś kupi auto w netto i później zarejestruje je w kraju to urząd skarbowy napewno laurkę mu wyśle a wtedy już tak miło nie będzie i płaci to osoba która "wprowadziła oficjalnie auto na teren RP" jeżeli była wyrzucona f-ra i napisany na kolanie kaufvertrag z niemcem z briefu to życzę powodzenia na sprawie w sądzie o fałszowanie dokumentów (każdy niemiec od razu wyprze się i powie że w życiu Cię na oczy nie widział o ile faktycznie z nim nie spisałeś umowy) jeżeli chodzi o akcyzy to też urząd celny się o nie upomina mój brat przywiózł z francji kilka samochodów typu clio, megane itp które posiadały 2 miejsca kratki wanny i co tylko pragniesz urząd skarbowy traktuje je jako auta ciężarowe i można sobie paliwo itp rozliczać a urząd celny ma swoje prawa i akcyzy najpierw nie wymagał ale jednak po około roku przypomnieli sobie że przecież można wydymać polskiego przedsiębiorcę i pobrać od niego haraczyk a i nie mówię tu o jakimś kombinowaniu tylko normalnie legalnie kupione auto z fakturą i legalnie rejestrowane na osobę która kupiła a nie wyrzucone faktury i pisane umowy z niemcem z briefu
Wracając do tematu benzyna czy diesel w zależności od tego kto co lubi benzyna zawsze będzie mimo wszystko cichsza niż diesel i jednak graty trochę tańsze są do benzyny jedyny minus f i wyższość nad nią e65 to to że nie da się na razie założyć do niej dobrze współgrającej instalacji lpg pewnie teraz mnie tu koledzy zlinczują jak to jeździć 7 za 150tyś< i ładować w nią gaz stać Cię na auto to na paliwo też powinno być:) może coś w tym jest ale, to że ktoś lubi jeździć wygodnie nie oznacza że musi marnować pieniądze na paliwo jak podjeżdżam e66 na stanowisko z lpg którą mam bardzo ładnie schowaną i pod maską i pod klapeczką i butla w kole i podchodzi jakiś chłopiec z golfa III i mówi "eeee taka fura a na gazie..." a ja mu na to "chłopczyku Ty nie masz tyle pieniążków w skarbonce co ja właśnie wlewam do zbiornika z lpg:)" a i tak mała prywata jakby ktoś szukał f to brat ma do sprzedania xxxxxxxxxxxxxxxxxxn a jakby ktoś chciał e66 to oddam swoją w dobre ręce żeby się przesiąść na f:) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mod Edit:
Ja skasowałem linki.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 21-03-2014 o 11:22
750iL bez kagańca i jest radość z jazdy...
Witam ponownie wszystkich zainteresowanych i w szczególności kolege Pitu888
A wiec od poczatku jeżeli chodzi o sprawy celno - akcyzowo - vatowo/podatkowo
W pierwszej kolejności musimy sobie wyjaśnić , czy chcesz chłopie kupić auto dla siebie jako dla osoby prywatnej , czy na firmę .
1. Jeżeli jak dla przysłowiowego Kowalskiego - to obowiązuje Cie tylko akcyza ( tak jak podałem powyżej ) i nie pisz glupot , że jest inaczej bo wprowadzasz chlopaków z forum w bląd . A mianowicie - żejemy w takim popierd....m kraju , ze tu musisz sie upomniec w urzędzie skarbowym o zastosowanie konkretnego przepisu do Twojej osoby , żeby czegoś nie placić - w mysl zasady - jak nam nie powiesz jaka ulga Ci przysługuje - to sobie zapłać wszelkie podatki jakie tylko wymyśliliśmy .
2. Natomiast jak chcesz kupić furę na firmę - to musisz zapłacić akcyzę i tylko w niektórych przypadkach vat - bo sa rownież odstępstawa od zaplacenia vatu :))) ( pogadaj z dobrym doradca podatkowym ) - wiec powiedz mi dlaczego w takim przypadku gdy masz firmę - nie możesz miec powiedzmy spółki w czechach - jak w moim przypadku ( nie płacisz akcyz , vatu ) przepisy sa przejrzystsze , nikt z góry nie traktuje Cie jak przestępcy karno-skarbowego , nadal jesteś przedsiębiorcą , a jeżdżenie na czeskich blachach ( mozesz mi wieżyć) tez ma swoje plusy , choć i sa minusy .
Co do wyboru silnika - silnik z 740i - czyli 3 litry biturbo jest jednostka bardzo trwała , do tego najtańszą w zakupie ( jako całe F01 740i , jak i samego silnika ) , zupełnie wystarczająca do sprawnego poruszania się ( jeżdziłem 4 tygodnie ) , ale bardzo wrazliwą na jakośc paliwa - z racji tego jest to silnik z góry skazany na niepowodzenie w przypadku przerabiania na LPG . Inaczej sie ma sprawa w przypadku V8 ( znajomy jeżdzi zagazowaną ) - bo choć jest zaturbione - to dobrze toleruje zgazowanie ( mówimy o dobrej instalacji gazowej - nie mylić z instalacja podającą gaz płynny na zawór dolotowy ) . Ale mało kto pamięta , ze w F01 nie ma koła zapasowego i ewentualne miejsce na butlę jest uzyskane kosztem miejsca w bagażniku - który i tak nie jest największy .
Zresztą powiem tak - na dzień dzisiejszy mam wątpliwą przyjemność czesto odwiedzac serwis i żaden z motorów wkładanych do eFek ( poza 3,0 benzyna ) nie należy do bardzo trwałych . w V8 liche sa panewki i u mojego mechanika ( wg jego slów ) "...taka własnie 750i -jedna na tydzień stoi na silnik..." . Ci co maja 750i i nie maja jeszcze takich problemów , powinni udac się do czestochowy na pielgrzymkę :)))))
I tak z własnego doświadczenia Panowie - rozwodzicie sie tu nad spalaniem - jak by to było podstawowe kryterium kosztów utrzymania samochodu .
A co to za różnica czy mi auto pali 8,5 czy 14,8 ( bo tak pali na 100 km moj klekot na dwóch turbinach - w zależności jaki mam humor ) - jak wszystkie inne koszty ( w szczególności mam na mysli serwis ) biją te drobne różnice w cenie paliwa na głowę