Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia ścieków, które wylały się z mojej skrzyni przy wymianie. W silniku tez oleju nie wymieniasz? Lubisz frytki z miesięcznego oleju? Każdy olej z czasem traci właściwości. Zwłaszcza w upalnych tempetaturach jakie były ostatnio i przy ostrzej jeździe jak sie przegrzeje może załatwić skrzynie. Podam Ci przykład u nas w firmie są mercedesy citaro ze skrzyniami 6HP502. Te skrzynie przy upałach padają jak muchy przy przebiegu ~300 000 km! Właśnie dlatego że olej zbyt długo nie wymieniony i wysoka temperatura. Parę dni temu padła 4-ta skrzynia na przestrzeni 2 miesięcy. Także wystarczy że przegrzejesz skrzynie pojeździsz nią jeszcze trochę i remont.
Ja jak zobaczyłem olej jaki był to był jak smoła!
Ostatnio edytowane przez darekbb ; 17-08-2015 o 11:25
Dokładnie,łykają jak pelikan żabe....W e65 745i interwał na 30 dychy chyba a filtr oleju wielkości szklanki od wody.Jeszcze 8 litrów oleju ma filtrować przez tyle tyś.km. MASAKRA Ja trzymam starą szkołe z e 30,e32,e34,e38,e39 i wymiana co 10-12tyś.Zero problema nawet z e65.
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Kto ma styczność z transportem ciężkim, będzie wiedział, co piszę. Najpopularniejsze silniki w ciągnikach siodłowych/solówkach 24T DMC, niezależnie od producenta, mają pojemność 13l i myślisz, że filtr olejowy jest w nich dużo większy? Powiedziałbym, że proporcjonalnie 3x większy, bo pojemność 3x większa i oleju 3x więcej. Podobnie jest z filtrami paliwa.
Co do interwałów. Wszystko jest kwestią dobrego oleju, który moim zdaniem, bez problemu w umiarkowanych warunkach (bez butowania, spokojna jazda, umiarkowana temperatura otoczenia) powinien te 30k wytrzymać, bez szkody dla silnika.
Rok temu, przy przebiegu 258k miałem pościągane pokrywy zaworów i nie dopatrzyłem się ani krzty nagaru. Nie mam książki serwisowej, nie mam pojęcia jak auto było wcześniej serwisowane, ale wygląda na to, że nie najgorzej. Co prawda wymieniłem teraz olej po 15k km, ale poważnie zastanawiam się nad wydłużeniem tego interwału o połowę do 22,5k km, bo wiem, jak eksploatuje swoje auto :)
Wiesz, ja też z oporem podszedłem do wymiany oleju w ASB, szczególnie jak zlałem olej zdjąłem miskę, już miałem z powrotem wlewać stary olej.
Ale po wlaniu nowego, nie to auto, połowa mniej gazu na start i przyspiesza. Jednak co nowy olej to nowy.
To pan Mod sie popisał wiedzą...
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
A co to ma do wiedzy mojej.
W silniku wymieniam a w skrzyni nie. Moje auta więc moge zgadza się?
Znajdż jeden mój post gdzie się żale że mam problemy ze skrzynią z powodu oleju.
Wyraziłem swoją opinię i mam do tego prawo . A to że jestem MOD-em nie ma nic do rzeczy.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Prawda lezy pośrodku. Np w f01 w automacie 6 biegowym wedlug bmw olej jest do konca żywotności skrzyni biegów.
Wedlug producenta ZF jest to 160tys km.
To by sie mniej wiecej zgadzalo. Z jednym zastrzeżeniem.
Jesli skrzynia nie byla naprawiana to raczej nie wymieniać oleju dynamicznie. Podobno przy wypracowanych zębach olej musi być nieco bardziej gesty inaczej zaraz po wymianie zaczynają się wycierac znacznie szybciej
To już zasłyszane. O skrzyni wiem tyle że ja w samochodzie mam. Nawet raz nie szarpnela.
Jeżeli skrzynia ma żyć 160kkm to faktycznie można oleju nie wymieniać.
pozdrawiam Bartek
Ale taki silnik robi długie trasy i ma obroty o połowę niższe.